Man åtalas för rasistiska tillmälen mot polis

Publicerad 2013-02-28

En 21 årig man åtalas för hets mot mot folkgrupp efter att han i samband med ett fritagningsförsök sagt rasistiska okvädningsord till en polis. Mannen misstänks även för våld mot tjänsteman.

I september förra året utbröt bråk utanför en krog i johanneshov i Stockholm. I samband med att polisen grep en person försökte en grupp frita honom. 21-åringen anklagas för att ha slagit till en vakt i ansiktet som försökte hålla undan ett gäng från att attackera polisen. 21-åringen ska också ha vänt sig mot en polis och kallat denne "för jävla asiat" och "kinesjävel".

Nu åtalas han i Nacka tingsrätt för hets mot folkgrupp, förolämpning och våld mot tjänsteman.

Mannen som även är misstänkt för grov stöld i samband med en annan händelse nekar till brott. Han har suttit häktad sedan den 27 januari.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.