Man åtalas för rasistiska tillmälen mot polis

Publicerad 2013-02-28

En 21 årig man åtalas för hets mot mot folkgrupp efter att han i samband med ett fritagningsförsök sagt rasistiska okvädningsord till en polis. Mannen misstänks även för våld mot tjänsteman.

I september förra året utbröt bråk utanför en krog i johanneshov i Stockholm. I samband med att polisen grep en person försökte en grupp frita honom. 21-åringen anklagas för att ha slagit till en vakt i ansiktet som försökte hålla undan ett gäng från att attackera polisen. 21-åringen ska också ha vänt sig mot en polis och kallat denne "för jävla asiat" och "kinesjävel".

Nu åtalas han i Nacka tingsrätt för hets mot folkgrupp, förolämpning och våld mot tjänsteman.

Mannen som även är misstänkt för grov stöld i samband med en annan händelse nekar till brott. Han har suttit häktad sedan den 27 januari.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA