Man åtalas för rasistiska tillmälen mot polis

Publicerad 2013-02-28

En 21 årig man åtalas för hets mot mot folkgrupp efter att han i samband med ett fritagningsförsök sagt rasistiska okvädningsord till en polis. Mannen misstänks även för våld mot tjänsteman.

I september förra året utbröt bråk utanför en krog i johanneshov i Stockholm. I samband med att polisen grep en person försökte en grupp frita honom. 21-åringen anklagas för att ha slagit till en vakt i ansiktet som försökte hålla undan ett gäng från att attackera polisen. 21-åringen ska också ha vänt sig mot en polis och kallat denne "för jävla asiat" och "kinesjävel".

Nu åtalas han i Nacka tingsrätt för hets mot folkgrupp, förolämpning och våld mot tjänsteman.

Mannen som även är misstänkt för grov stöld i samband med en annan händelse nekar till brott. Han har suttit häktad sedan den 27 januari.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA