Mandela har kommit hem från sjukhuset

Publicerad 2013-09-02

På söndagen anlände Nelson Mandela till sitt hem från sjukhuset. 95-årige Mandela får fortfarande intensivvård.

Den 8 juni lades Nelson Madiba Mandela in på sjukhus efter en allvarlig lunginflammation. Hans tillstånd har flera gånger svängt och vid tillfällen varit instabilt, rapporterar TT. I Mandelas hem i förorten till Johannesburg Houghton kommer intensivvården att fortsätta. Det är hans familj som kämpat för att Mandela ska få vård i sitt hem.

Nelson Madiba Mandela kämpade mot Apartheidregimen i Sydafrika och satt fängslad i 27 år. Han blev president efter det första fria valet i Sydafrika. 1993 tilldelades Mandela Nobels fredspris. Det var under sin fängelsevistelse som Mandelas började få problem med lungorna.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA