Mandela har kommit hem från sjukhuset

Publicerad 2013-09-02

På söndagen anlände Nelson Mandela till sitt hem från sjukhuset. 95-årige Mandela får fortfarande intensivvård.

Den 8 juni lades Nelson Madiba Mandela in på sjukhus efter en allvarlig lunginflammation. Hans tillstånd har flera gånger svängt och vid tillfällen varit instabilt, rapporterar TT. I Mandelas hem i förorten till Johannesburg Houghton kommer intensivvården att fortsätta. Det är hans familj som kämpat för att Mandela ska få vård i sitt hem.

Nelson Madiba Mandela kämpade mot Apartheidregimen i Sydafrika och satt fängslad i 27 år. Han blev president efter det första fria valet i Sydafrika. 1993 tilldelades Mandela Nobels fredspris. Det var under sin fängelsevistelse som Mandelas började få problem med lungorna.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.