peter mangs

Peter Mangs döms till livstids fängelse. (Foto Polisen)

Mangs döms för ytterligare mordförsök

Hovrätten dömer Mangs för ytterligare tre mordförsök. På de andra åtalspunkterna fastställs tingsrättens dom mot Peter Mangs om att han begått två mord och flera mordförsök. Han döms till livstidsfängelse.

"Peter Mangs döms alltså nu för bland annat två mord och åtta försök till mord. Hovrätten konstaterar att brottsligheten är så allvarlig att annan påföljd än fängelse på livstid inte kan komma i fråga.", skriver Hovrätten över Skåne och Blekinge.

Mangs besköttre personer på Aq-va-kul på Regementsgatan i Malmö den 19 juni 2010. För det dömdes av tingsrätten för försök till grov misshandel på två personer. Hovrätten ändrar domen på den punkten och fastslår att Mangs gjort sig skyldig till försök till mord på samtliga tre.

Hovrättens slutsats bygger på teknisk bevisning av Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL).

Peter Mangs nekar samtliga åtalspunkter förutom skadegörelse när att han skjutit mot skyltar. I Hövrätten döms han för bland annat två mord och åtta mordförsök till livstidsfängelse.

Mangs åtalades från början för tre mord och tolv mordförsök mellan 2003 och 2010 samt ett fall av förberedelse till mord. Nästan alla offer hade utländsk bakgrund.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA