Manifestation för HBTQ-rättigheter i Ryssland

Publicerad 2013-10-07

På söndagen samlades tusentals personer på Olympiastadion i Stockholm för att ge sitt stöd till Rysslands HBTQ- personer. Tillsammans sjöng deltagarna den ryska nationalsången för att manifestera mot Rysslands övertramp mot HBTQ-rättigheter. Sången kommer att klippas ihop med musiker och sångare från hela världen. Filmen ska publiceras i januari 2014, en månad innan vinter-OS, som hålls i Ryssland, som en påminnelse om att kampen för HBTQ-rättigheter fortsätter. Bilderna är tagna av Hampus Andersson.

Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA