Missandelsdömd invald i SD-styrelse

Publicerad 2013-04-12

2009 dömdes Christopher Gårner för grov misshandel, hemfridsbrott och olaga hot till fängelse. I mars valdes han in i Sverigedemokraterna Karlshamns styrelse, trots att övriga i styrelsen kände till domen.

Under ett svartsjukedrama i december 2008 dök Christopher Gårner upp vid en lägenhet som tillhörde en kvinna han haft en relation med. I lägenheten befann sig kvinnan med sin nya pojkvän. Christopher Gårner dunkade på hennes fönster och skrek till mannen "kom ut din jävel, jag ska slå ihjäl dig och negerjävel."

När paret vägrade släppa in honom hämtade han en kofot som han bröt sig in i lägenheten med. I domen går det att läsa följande om händelseförloppet.

"I samma ögonblick som Christopher Gårner kom in i lägenheten slog Christopher Gårner honom i huvudet med kofoten. De tre till fyra första slagen gjorde ont. Det plaskade och stänkte blod överallt. Christopher Gårner fortsatte att slå vilt omkring sig."

Enligt domstolen slog Gårner mannen upprepade gånger i huvudet, över axeln och ryggen med kofoten.

Gårner dömdes i juli 2009 för grov misshandel, olaga hot och hemfridsbrott till ett års fängelse.

Till Expo Idag förnekar Gårner att han skrikit okvädningsord om svarta och säger att han inte hyser något agg mot någon folkgrupp. Han säger dock att ångrar det som hänt.

– Det var ett väldigt dumt snedsteg av mig. Jag har avtjänat straffet för det och gjort rätt för mig. Det var en rad tragiska händelser som ledde till att jag gjorde det jag gjorde och detta är något som jag ångrar, säger Gårner till Expo Idag.

Trots att Sverigedemokraterna i Karlshamn kände till domen mot Christopher Gårner valdes han in som suppleant i Sverigedemokraternas lokala styrelse i Karlshamn.

– Jag kände till att han var dömd, men inte för vad. Vi hade tänkt diskutera det här vid ett senare tillfälle. Det som du berättar är såklart oacceptabelt, säger Henrik Gustafsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Karlshamn.

Enligt Gustafson kommer nu Gårners roll i styrelsen att diskuteras.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA