Misstänkt bomb nära moské

Publicerad 2013-06-24

Över 100 personer evakuerades nära en moské i Walsall i England efter att ett misstänkt föremål hittats och polisens bombgrupp kallats till platsen. Polisen utreder hatbrott.

Nära 40 hem och över 150 personer evakuerades i området på lördagsnatten. Detta efter att ett misstänkt föremål hittats på fredagen och tagits in i moskén av en välmenande person, rapporterar The Guardian.

Polisen uppger att den utreder händelsen som ett hatbrott och att det tas på stort allvar. Motivet till varför den misstänkta bomben placerats nära moskén är oklart, men polisen utreder det som hatbrott. Polisen har säkrat föremålet som utreds av experter.

Händelsen har lett till att polisen ökat bevakningen i området.
Daniel Vergara

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.