Misstänkt bomb nära moské

Publicerad 2013-06-24

Över 100 personer evakuerades nära en moské i Walsall i England efter att ett misstänkt föremål hittats och polisens bombgrupp kallats till platsen. Polisen utreder hatbrott.

Nära 40 hem och över 150 personer evakuerades i området på lördagsnatten. Detta efter att ett misstänkt föremål hittats på fredagen och tagits in i moskén av en välmenande person, rapporterar The Guardian.

Polisen uppger att den utreder händelsen som ett hatbrott och att det tas på stort allvar. Motivet till varför den misstänkta bomben placerats nära moskén är oklart, men polisen utreder det som hatbrott. Polisen har säkrat föremålet som utreds av experter.

Händelsen har lett till att polisen ökat bevakningen i området.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA