Misstänkt bomb nära moské

Publicerad 2013-06-24

Över 100 personer evakuerades nära en moské i Walsall i England efter att ett misstänkt föremål hittats och polisens bombgrupp kallats till platsen. Polisen utreder hatbrott.

Nära 40 hem och över 150 personer evakuerades i området på lördagsnatten. Detta efter att ett misstänkt föremål hittats på fredagen och tagits in i moskén av en välmenande person, rapporterar The Guardian.

Polisen uppger att den utreder händelsen som ett hatbrott och att det tas på stort allvar. Motivet till varför den misstänkta bomben placerats nära moskén är oklart, men polisen utreder det som hatbrott. Polisen har säkrat föremålet som utreds av experter.

Händelsen har lett till att polisen ökat bevakningen i området.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA