Morgonkollen 130225

Publicerad 2013-02-25
EDL-ledare utsläppt från fängelse
The Guardian. English Defence Leagues ledare Stephen Lennon har släppts ut från fängelset, enligt organisationens hemsida. I januari dömdes Lennon till tio månaders fängelse för att ha rest in i USA med falska handlingar. Lennon ska ha överklagat domen och släppts från fängelset med fotboja.

Antisemitiska brott ökar i Belgien
Haaretz. I Belgien ökade antalet anmälda antisemitiska hatbrott med 30 procent 2012. 88 antisemitiska brott anmäldes 2012. Siffran beskrivs endast utgöra toppen av ett isberg eftersom de flesta antisemitiska brotten aldrig anmäls, uppger en företrädare för Centret för lika rättigheter och opposition mot rasism, som är det myndighetsorgan som genomfört undersökningen.

Polsk stad bojkottar fotbollsklubb efter antisemitism
JTA: Den polska kommunen Lodz har meddelat att fotbollsklubben LKS inte kommer att få hyra kommunens lokaler efter antisemitism från klubbens supportrar. På en hemsida kopplad till klubben hade en film lagts upp som visar supportrar kasta svärd på en bild föreställande en jude. På en skyllt uppmanades fansen att betala 2 Zloty för "tre kast mot juden".
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA