Morgonkollen 130225

Publicerad 2013-02-25
EDL-ledare utsläppt från fängelse
The Guardian. English Defence Leagues ledare Stephen Lennon har släppts ut från fängelset, enligt organisationens hemsida. I januari dömdes Lennon till tio månaders fängelse för att ha rest in i USA med falska handlingar. Lennon ska ha överklagat domen och släppts från fängelset med fotboja.

Antisemitiska brott ökar i Belgien
Haaretz. I Belgien ökade antalet anmälda antisemitiska hatbrott med 30 procent 2012. 88 antisemitiska brott anmäldes 2012. Siffran beskrivs endast utgöra toppen av ett isberg eftersom de flesta antisemitiska brotten aldrig anmäls, uppger en företrädare för Centret för lika rättigheter och opposition mot rasism, som är det myndighetsorgan som genomfört undersökningen.

Polsk stad bojkottar fotbollsklubb efter antisemitism
JTA: Den polska kommunen Lodz har meddelat att fotbollsklubben LKS inte kommer att få hyra kommunens lokaler efter antisemitism från klubbens supportrar. På en hemsida kopplad till klubben hade en film lagts upp som visar supportrar kasta svärd på en bild föreställande en jude. På en skyllt uppmanades fansen att betala 2 Zloty för "tre kast mot juden".
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA