Morgonkollen 130225

Publicerad 2013-02-25
EDL-ledare utsläppt från fängelse
The Guardian. English Defence Leagues ledare Stephen Lennon har släppts ut från fängelset, enligt organisationens hemsida. I januari dömdes Lennon till tio månaders fängelse för att ha rest in i USA med falska handlingar. Lennon ska ha överklagat domen och släppts från fängelset med fotboja.

Antisemitiska brott ökar i Belgien
Haaretz. I Belgien ökade antalet anmälda antisemitiska hatbrott med 30 procent 2012. 88 antisemitiska brott anmäldes 2012. Siffran beskrivs endast utgöra toppen av ett isberg eftersom de flesta antisemitiska brotten aldrig anmäls, uppger en företrädare för Centret för lika rättigheter och opposition mot rasism, som är det myndighetsorgan som genomfört undersökningen.

Polsk stad bojkottar fotbollsklubb efter antisemitism
JTA: Den polska kommunen Lodz har meddelat att fotbollsklubben LKS inte kommer att få hyra kommunens lokaler efter antisemitism från klubbens supportrar. På en hemsida kopplad till klubben hade en film lagts upp som visar supportrar kasta svärd på en bild föreställande en jude. På en skyllt uppmanades fansen att betala 2 Zloty för "tre kast mot juden".
Expo

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.