Morgonkollen 130226

Publicerad 2013-02-26
Nazistinformatör fick miljonbelopp
Hurriyet Daily News: Den tyska säkerhetspolisen får hård kritik i Tyskland efter att det kommit fram att en informatör som kopplats till terrorcellen NSU under 18 år som informatör betalats över en och en halv miljon kronor. Parlamentsledamoten Sebastian Edathy säger att betalningen varit alldeles för hög.

Antisemitiska affischer väcker protester i Aten
JTA. Affischer som satts upp i Aten i Grekland promotar en show av den grekiska sångaren och komikern Tsimis Panousis har väckt protester från den judiska centralkommittén i Grekland. Affischerna föreställer en davidsstjärna med ett hakkors i.

"Affischens motiv förolämpar vår religion och minnet av sex miljoner judar som föll offer i Förintelsen.", skriver den kommittén i ett uttalande till Greklands inrikesminister.

Panousis är känd för att provocera och symboliken på affischen anspelar på att Greklands finansiella kris skulle bero på Tyskland och påstådda judisk-kontrollerade finansiella intressen.

Högerextrem finansiär avliden
Gerhard Frey tidigare ledare för det högerextrema partiet Tysklands folkunion har avlidit 80 år gammal. Frey var en affärsman som pumpade in pengar i högerextrema projekt.

1987 bildade han Tysklands folkunion som av den tyska säkerhetspolisen klassades som högerextrem. Partiet upplöstes 2012.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA