Morgonkollen 130226

Publicerad 2013-02-26
Nazistinformatör fick miljonbelopp
Hurriyet Daily News: Den tyska säkerhetspolisen får hård kritik i Tyskland efter att det kommit fram att en informatör som kopplats till terrorcellen NSU under 18 år som informatör betalats över en och en halv miljon kronor. Parlamentsledamoten Sebastian Edathy säger att betalningen varit alldeles för hög.

Antisemitiska affischer väcker protester i Aten
JTA. Affischer som satts upp i Aten i Grekland promotar en show av den grekiska sångaren och komikern Tsimis Panousis har väckt protester från den judiska centralkommittén i Grekland. Affischerna föreställer en davidsstjärna med ett hakkors i.

"Affischens motiv förolämpar vår religion och minnet av sex miljoner judar som föll offer i Förintelsen.", skriver den kommittén i ett uttalande till Greklands inrikesminister.

Panousis är känd för att provocera och symboliken på affischen anspelar på att Greklands finansiella kris skulle bero på Tyskland och påstådda judisk-kontrollerade finansiella intressen.

Högerextrem finansiär avliden
Gerhard Frey tidigare ledare för det högerextrema partiet Tysklands folkunion har avlidit 80 år gammal. Frey var en affärsman som pumpade in pengar i högerextrema projekt.

1987 bildade han Tysklands folkunion som av den tyska säkerhetspolisen klassades som högerextrem. Partiet upplöstes 2012.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA