Morgonkollen 130301

Publicerad 2013-03-01
Flyktingbarn trakasseras
SvD: 14 av 44 boenden för asylsökande flyktingbarn har antingen utsatts för hot, våld eller skadegörelse det senaste året. Det visar enkätsvar till Svenska Dagbladet. På sex av hemmen var motivet bakom attacken rasistiskt. Integrationsminister Erik Ullenhag säger att han vill se bättre uppföljning om vad som fungerar och inte fungerar på boendena, både när gäller hot och trakasserier och hur det går för barnen.

Inga samkönade äktenskap i Finland
SvD. Finlands laggrupp i riksdagen beslutade på onsdagen att inte inte föra en motion om könsneutrala äktenskap till riksdagen. Förslaget krävde 100 namnunderskrifter, men endast 76 skrev på. Finland är det enda nordiska land som inte jämställer samkönade äktenskap med tvåkönade.

Sudaneser deporterade från Israel
JTA: Israel har i hemlighet deporterat över 1000 sudaneser genom ett tredje land rapporterar den israeliska tidningen Haaretz. Det trots att FN:s flyktingorgan förbjuder landet att skicka flyktingar till Sudan, då de där riskerar dödsstraff.

Sudan har meddelat att medborgare som lämnar landet för Israel ska straffas. Inrikesministeriet i Israel uppger att sudaneserna lämnat Israel frivilligt. Landet uppger även att de inte skickar tillbaka några personer från norra Sudan.
Expo

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro