Morgonkollen 130304

Publicerad 2013-03-04
Rättegången för mordet i Vallentuna inleds

På måndagen inleds rättegången mot en 18-årig man som misstänks för mordet på Joakim Karlsson. Rättegången väntas pågå i tre dagar. En 21-årig man är fortfarande på fri fot. 18-åringen har kopplingar till nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen.

Två män åtalas för brandbombsattacker mot synagogor
JTA: Två män i har åtalats i New Jersey för flera attacker med brandbomber mot synagogor. Männen riskerar livstidsfängelse för mordbrand, förberedelse till mordbrand, mordförsök och terrorbrott.


SD-politiker angripen i sitt hem
Expressen. Den nyvalda ordföranden för Sverigedemokraterna i Ängelholm , Ulf Prytz, överfölls i torsdags av två okända män. Prytz uppger att två män var inblandade. Han ska ha blivit skuren med ett vasst föremål och fått ett slag i ansiktet. Händelsen är polisanmäld och Prytz misstänker att attacken kan skett på grund av sitt politiska arbete.
Expo

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA