Morgonkollen 130304

Publicerad 2013-03-04
Rättegången för mordet i Vallentuna inleds

På måndagen inleds rättegången mot en 18-årig man som misstänks för mordet på Joakim Karlsson. Rättegången väntas pågå i tre dagar. En 21-årig man är fortfarande på fri fot. 18-åringen har kopplingar till nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen.

Två män åtalas för brandbombsattacker mot synagogor
JTA: Två män i har åtalats i New Jersey för flera attacker med brandbomber mot synagogor. Männen riskerar livstidsfängelse för mordbrand, förberedelse till mordbrand, mordförsök och terrorbrott.


SD-politiker angripen i sitt hem
Expressen. Den nyvalda ordföranden för Sverigedemokraterna i Ängelholm , Ulf Prytz, överfölls i torsdags av två okända män. Prytz uppger att två män var inblandade. Han ska ha blivit skuren med ett vasst föremål och fått ett slag i ansiktet. Händelsen är polisanmäld och Prytz misstänker att attacken kan skett på grund av sitt politiska arbete.
Expo

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.