Morgonkollen 130304

Publicerad 2013-03-04
Rättegången för mordet i Vallentuna inleds

På måndagen inleds rättegången mot en 18-årig man som misstänks för mordet på Joakim Karlsson. Rättegången väntas pågå i tre dagar. En 21-årig man är fortfarande på fri fot. 18-åringen har kopplingar till nazistorganisationen Svenska motståndsrörelsen.

Två män åtalas för brandbombsattacker mot synagogor
JTA: Två män i har åtalats i New Jersey för flera attacker med brandbomber mot synagogor. Männen riskerar livstidsfängelse för mordbrand, förberedelse till mordbrand, mordförsök och terrorbrott.


SD-politiker angripen i sitt hem
Expressen. Den nyvalda ordföranden för Sverigedemokraterna i Ängelholm , Ulf Prytz, överfölls i torsdags av två okända män. Prytz uppger att två män var inblandade. Han ska ha blivit skuren med ett vasst föremål och fått ett slag i ansiktet. Händelsen är polisanmäld och Prytz misstänker att attacken kan skett på grund av sitt politiska arbete.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA