Morgonkollen 130307

Publicerad 2013-03-07
Grekiska nazister vill göra "tvål" av invandrare
SVT: En dokumentär film som visats på Channel 4 visar hur anhängare till det grekiska nazistpartiet Gyllene Gryning beter sig aggressivt mot invandrare. En politiker som kandiderat till parlamentet gör grova rasistiska uttalanden under sin kampanj. Samma kandidat visas sitta med sina vänner och beskriva invandrare som "undermänniskor" och "parasiter". Bland annat uppger de att de är "redo att öppna ugnarna" och "göra tvål" av invandrare och "lampor av deras skinn".

Utredningen om skadegörelsen mot den judiska församlingen i Malmö läggs ned
Expressen. I september i fjol utsattes den judiska församlingens lokaler i Malmö för skadegörelse. En ruta krossades med en sten och en rejäl fyrverkeripjäs avfyrades. Två män greps efter händelsen. Nu läggs dock utredningen ner och åklagaren Hans Harding spekulerar i att det kanske inte var ett hatbrott utan ett urspårat pojkstreck.

Historiker förnekar förintelsen
Times of Israel. Professorn, Vladimir Iliescu, från ett tyskt universitet förnekade att Förintelsen även pågick i Rumänien. Professorn hävdade på en vetenskapsmässa att det förekommit förföljelser och att 20 000 judar dödades, men att det inte handlat om någon Förintelse. Iliescu har efter uttalandet plockats bort från RWTH Aachen-universitetets hemsida där han var registrerad som historiker.

Tyska och rumänska trupper mördade mellan 380 000 till 400 000 judar i rumänskkontrollerade delar under Ion Antonescus ledning.

Den rumänska akademin har även fördömt Iliescus påstående.
Expo

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA