Morgonkollen 130308

Publicerad 2013-03-08
Nytt expertvitten i Mangsrättegång
TT: I rättegången mot Peter Mangs har ett nytt expertvittne kallats in av åklagaren. Expertvittnet ska klargöra att Peter Mangs var ute efter att döda när han besköt tre män i juni 2010. Två träffades i benet. Mangs advokat menar att Mangs siktade på benen och inte ville döda. Enligt åklagaren ska expertvittne redogöra för risken att bli darrig och att han därför inte nödvändigtvis siktade mot benen.

Berlusconi döms till fängelse
Aftonbladet. Silvio Berlusconi har dömts till ett års fängelse för att ha läckt hemlighetsstämplade ljudupptagningar från polisen. Banden bestod av förhör med hans politiska motståndare. Han väntar ytterligare två domar mot sig och ett nytt åtal.

Frias efter att ha klätt ut sig till Hitler
SR: Den 24 åriga man som klädde ut sig till Hitler och bar en armbindel med ett hakkors frias från hets mot folkgrupp av Jönköpings tingsrätt.Det var på Halloween förra året som mannen klätt ut sig till en maskerad på en krog där de hyrt lokalerna. 24-åringen frias eftersom tingsrätten bedömer att 24-åringen inte sympatiserar med ideologin. Han ska klätt ut sig efter att ha dragit lott med sina vänner. 24-åringen döms dock för ringa vapenbrott eftersom han haft ett hagelgevär och en El-pistol i sitt hem.

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA