Morgonkollen 130308

Publicerad 2013-03-08
Nytt expertvitten i Mangsrättegång
TT: I rättegången mot Peter Mangs har ett nytt expertvittne kallats in av åklagaren. Expertvittnet ska klargöra att Peter Mangs var ute efter att döda när han besköt tre män i juni 2010. Två träffades i benet. Mangs advokat menar att Mangs siktade på benen och inte ville döda. Enligt åklagaren ska expertvittne redogöra för risken att bli darrig och att han därför inte nödvändigtvis siktade mot benen.

Berlusconi döms till fängelse
Aftonbladet. Silvio Berlusconi har dömts till ett års fängelse för att ha läckt hemlighetsstämplade ljudupptagningar från polisen. Banden bestod av förhör med hans politiska motståndare. Han väntar ytterligare två domar mot sig och ett nytt åtal.

Frias efter att ha klätt ut sig till Hitler
SR: Den 24 åriga man som klädde ut sig till Hitler och bar en armbindel med ett hakkors frias från hets mot folkgrupp av Jönköpings tingsrätt.Det var på Halloween förra året som mannen klätt ut sig till en maskerad på en krog där de hyrt lokalerna. 24-åringen frias eftersom tingsrätten bedömer att 24-åringen inte sympatiserar med ideologin. Han ska klätt ut sig efter att ha dragit lott med sina vänner. 24-åringen döms dock för ringa vapenbrott eftersom han haft ett hagelgevär och en El-pistol i sitt hem.

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA