Morgonkollen 130312

Publicerad 2013-03-12
Nazister protesterade utanför skola i England
Birmingham Mail. En grupp nazister protesterade utanför en skola i Birmingham i måndags. Aktionen har fördömts av parlamentsledamoten i Labour, Jack Dromey. Nazisterna utnyttjar ett uppmärksammat fall i skolan där en elev begått självmord. Föräldrarna till eleven har uppgett att pojken utsatts för rasism av elever med asiatisk bakgrund.

Tre misstänkta i Frankrike för förberedelse till terrorbrott
JTA: Tre män som uppges ha inspirerats av terroristen Mohammed Merah har gripits i Frankrike. Männen greps nära Marseille. På en presskonferens meddelade polisen att de misstänkta hade tillgång till vapen och sprängmedel. Gruppen beskrivs även som kapabel att på kort tid utföra ett terrordåd i Frankrike.

Antimuslimska incidenter kartläggs i Storbritannien
BBC: Ett statligt finansierat projekt för att kartlägga antimuslimska brott har registrerat 632 incidenter. Projektet Tell Mama har kommit fram till att muslimska kvinnor är de som är mest utsatta. De flesta övergreppen mot muslimer sker på internet.

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA