Morgonkollen 130312

Publicerad 2013-03-12
Nazister protesterade utanför skola i England
Birmingham Mail. En grupp nazister protesterade utanför en skola i Birmingham i måndags. Aktionen har fördömts av parlamentsledamoten i Labour, Jack Dromey. Nazisterna utnyttjar ett uppmärksammat fall i skolan där en elev begått självmord. Föräldrarna till eleven har uppgett att pojken utsatts för rasism av elever med asiatisk bakgrund.

Tre misstänkta i Frankrike för förberedelse till terrorbrott
JTA: Tre män som uppges ha inspirerats av terroristen Mohammed Merah har gripits i Frankrike. Männen greps nära Marseille. På en presskonferens meddelade polisen att de misstänkta hade tillgång till vapen och sprängmedel. Gruppen beskrivs även som kapabel att på kort tid utföra ett terrordåd i Frankrike.

Antimuslimska incidenter kartläggs i Storbritannien
BBC: Ett statligt finansierat projekt för att kartlägga antimuslimska brott har registrerat 632 incidenter. Projektet Tell Mama har kommit fram till att muslimska kvinnor är de som är mest utsatta. De flesta övergreppen mot muslimer sker på internet.

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.