Morgonkollen 130312

Publicerad 2013-03-12
Nazister protesterade utanför skola i England
Birmingham Mail. En grupp nazister protesterade utanför en skola i Birmingham i måndags. Aktionen har fördömts av parlamentsledamoten i Labour, Jack Dromey. Nazisterna utnyttjar ett uppmärksammat fall i skolan där en elev begått självmord. Föräldrarna till eleven har uppgett att pojken utsatts för rasism av elever med asiatisk bakgrund.

Tre misstänkta i Frankrike för förberedelse till terrorbrott
JTA: Tre män som uppges ha inspirerats av terroristen Mohammed Merah har gripits i Frankrike. Männen greps nära Marseille. På en presskonferens meddelade polisen att de misstänkta hade tillgång till vapen och sprängmedel. Gruppen beskrivs även som kapabel att på kort tid utföra ett terrordåd i Frankrike.

Antimuslimska incidenter kartläggs i Storbritannien
BBC: Ett statligt finansierat projekt för att kartlägga antimuslimska brott har registrerat 632 incidenter. Projektet Tell Mama har kommit fram till att muslimska kvinnor är de som är mest utsatta. De flesta övergreppen mot muslimer sker på internet.

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA