Musiker i vikingarockband sextrakasserade kvinna

Publicerad 2013-10-09

En 30-årig musiker från ett av dem ledande banden inom den svenska vikingarockscenen dömdes nyligen för sexuellt ofredande. Musikern hade skickat bilder indränkta i sperma till en kvinna.

Den 11 december 2012 skickade musikern mejl med sexuellt kränkande bilder till en kvinna. Det var ett fotografi av henne. Bilden hade dränkts i sperma och med texten:

"Du klär i min sperma".

I förundersökningen framgår det att kvinnan i en chattkonversation flera gånger bett 30-åringen att sluta skicka bilder.

Tingsrätten skriver att fotografierna varit ägnade att kränka kvinnans sexuella integritet. Vidare skriver tingsrätten att 30-åringen genom att skicka bilderna gjort sig skyldig till sexuellt ofredande.

Den 30-årige musikern och en annan medlem av bandet var till åtminstone 2010 medlem i Sverigedemokratisk ungdom. Han har ett långt förflutet inom den så kallade vikingarockscenen och hans nuvarande band har vid ett flertal tillfällen spelat på Kuggnäsfestivalen. Bandet har även framträtt med Ultima Thule, men även med band som kopplats till vit makt-scenen.

En medlem i samma band som 30-åringen säger att han inte känner till domen och att han inte har något ansvar för en annan bandmedlems liv.

- Hör inte av dig till mig med massa jävla skitsnack och be mig att kommentera något som jag inte har med att göra. Menar du att jag som medlem i samma band ska ta ansvar för det liv som den personen lever? Förstår du inte att det är helt orimligt?, säger han.

30-åringen dömdes till dagsböter och ska betala ett skadestånd till kvinnan på 5000 kronor.

Expo Idag har inte lyckats nå 30-åringen för en kommentar.
Mikael Ekman, Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA