Nazist åtalas i utpressningshärva

Publicerad 2013-02-01

Åtal har väckts mot en 23-årig nazist som kandiderade i senaste valet för Svenskarnas parti. 23-åringen anklagas för att tillsammans med familjemedlemmar pressat en man på miljonbelopp.

23-åringen anklagas för att mellan 2009 och 2011 ha varit del i en stor utpressningshärva. 23-åringen ska tillsammans med sin bror, deras far och ingift svärson ha pressat en man på närmare två miljoner kronor. På internet ska de ha utgett sig för att vara flickor som "varit villiga att ha en sexuell konversation med honom". Enligt stämningsansökan ska de i ett senare skeende ha utgett sig för att vara anhörig till flickorna och pressat mannen på pengar. Mannen ska ha hotats att hängas ut på internet. De ska också hotat mannen med att kontakta hans fru, barn, arbetsgivare och polisen om han inte betalade dem pengar.

Sammanlagt ska de fått 1,939 600 kronor som delades upp sinsemellan. 23-åringen ska ha fått 282 700 kronor till sitt konto.

Ytterligare fyra personer är åtalade för häleri. De anklagas för att ha tagit del av pengarna och för att ha försvårat att pengarna kunde återställas.

23-åringen kandiderade i både det senaste kommun- och riksdagsvalet för Svenskarnas parti.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA