Nazist åtalas i utpressningshärva

Publicerad 2013-02-01

Åtal har väckts mot en 23-årig nazist som kandiderade i senaste valet för Svenskarnas parti. 23-åringen anklagas för att tillsammans med familjemedlemmar pressat en man på miljonbelopp.

23-åringen anklagas för att mellan 2009 och 2011 ha varit del i en stor utpressningshärva. 23-åringen ska tillsammans med sin bror, deras far och ingift svärson ha pressat en man på närmare två miljoner kronor. På internet ska de ha utgett sig för att vara flickor som "varit villiga att ha en sexuell konversation med honom". Enligt stämningsansökan ska de i ett senare skeende ha utgett sig för att vara anhörig till flickorna och pressat mannen på pengar. Mannen ska ha hotats att hängas ut på internet. De ska också hotat mannen med att kontakta hans fru, barn, arbetsgivare och polisen om han inte betalade dem pengar.

Sammanlagt ska de fått 1,939 600 kronor som delades upp sinsemellan. 23-åringen ska ha fått 282 700 kronor till sitt konto.

Ytterligare fyra personer är åtalade för häleri. De anklagas för att ha tagit del av pengarna och för att ha försvårat att pengarna kunde återställas.

23-åringen kandiderade i både det senaste kommun- och riksdagsvalet för Svenskarnas parti.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA