Nazistgrupp fängslad i Österrike

Publicerad 2013-11-06

Sju nazister har dömts till flera års fängelse för anazistiska aktiviteter i Österrike. Männen tillhörde nazistgruppen Objekt 21 som anklagats för att ha bedrivit terrorverksamhet i delstaten Oberösterreich.

Sju män mellan 23 och 33 år har dömts till fängelsestraff för att ha brutit mot den österrikiska lag som instiftades 1947 och som förbjuder engagemang i nazism. 1992 kompletterades lagen med förbud mot förintelseförnekelse och förringande av nazismens brott.

Medlemmarna i Objekt 21 ska hållit möten nära staden Vöcklabruck. Enligt vittnen har de bland annat hävdat att "Führern alltid har rätt". Videofilmer som spelades upp i rätten visade när de åtalade gjorde hitlerhälsningar och ropade "Heil Hitler". Klubblokalen som de vistades i var dekorerad med nazistsymboler och – flaggor, rapporterar BBC.

Huvudmännen i Objekt 21 dömdes till fyra och sex års fängelse. De övriga medlemmarna dömdes till mellan 18 månader och två och ett halvt år.

Enligt polisen som övervakat gruppen sedan 2009 har de bedrivit terror i Oberösterreich i form av mordbränder. De ska även ha bedrivit bland annat illegal handel med vapen och prostitution.
Daniel Vergara

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro