Nazistparti vill införa dödsstraff för invandrare

Publicerad 2013-04-02

Det grekiska nazistpartiet Gyllene Gryning vill införa dödsstraff i Grekland för "våldsamma invandrare". Kravet ställdes efter att en kvinna dödades i en korseld mellan polis och tungt beväpnade kriminella.

Gyllene Gryning har gått ut med ett uttalande där de hävdar att "invandrarextremister förvandlat Grekland till en djungel". Partiet föreslår att invandrare som döms för våldsbrott ska straffas med döden. I uttalanden specificeras inte vilka typer av våldsbrott som ska innefattas av dödsstraffet, inte heller framgår det om greker som döms för sådana brott också ska dömas till döden, rapporterar The Greek Reporter.

Gyllene Gryning vill även att polisen ska få tillgång till kraftigare vapen.

1992 avskaffades dödsstraffet officiellt i Grekland. Senast någon avrättades var dock 1972.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA