Nazistparti vill införa dödsstraff för invandrare

Publicerad 2013-04-02

Det grekiska nazistpartiet Gyllene Gryning vill införa dödsstraff i Grekland för "våldsamma invandrare". Kravet ställdes efter att en kvinna dödades i en korseld mellan polis och tungt beväpnade kriminella.

Gyllene Gryning har gått ut med ett uttalande där de hävdar att "invandrarextremister förvandlat Grekland till en djungel". Partiet föreslår att invandrare som döms för våldsbrott ska straffas med döden. I uttalanden specificeras inte vilka typer av våldsbrott som ska innefattas av dödsstraffet, inte heller framgår det om greker som döms för sådana brott också ska dömas till döden, rapporterar The Greek Reporter.

Gyllene Gryning vill även att polisen ska få tillgång till kraftigare vapen.

1992 avskaffades dödsstraffet officiellt i Grekland. Senast någon avrättades var dock 1972.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.