NSU medlem åtalas för tio mord

Publicerad 2013-02-01
NSU medlem åtalas för tio mord
The Local:Beate Zschäpe kommer att åtalas för tio mord, begångna mellan 2000 och 2007, enligt läckta dokument som Der Spiegel tagit del av. Uppgifterna har inte bekräftats av talespersonen för den Högsta domstolen. Zschäpe anklagas även för mordbrand, medhhjälp till rån och för att ha finansierat terrorgruppen Nationalsozialistischer Untergrund, NSU, som hon själv var medlem i. Zschäpe är den enda kända levande medlemmen i organisationen, men ytterligare fyra personer kommer att åtalas för att ha ingått i NSU:s nätverk.

Försäkringskassan klandrar inte Skalin
TT: Sverigedemokraternas riksdagsledamot Johnny Skalin tog emot sjukersättning samtidigt som han jobbade politiskt. Det ledde till att försäkringskassan inledde en kontroll av honom. Försäkringskassan har kommit fram till att Skalin fått ut rätt belopp i sjuk- och aktivitetsersättning och att Skalin informerat myndigheten om att han studerat och arbetat politiskt.

Brevik hävdar att han "torteras"
TT Reuters: Terroristen Anders Behring Breivik har klagat till polisen att han torteras i fängelset. Sedan 2011 har han suttit i isolerad i tre åtta kvadratmeter stora rum. Breiviks advokat uppger att Breivik är missnöjd över att han inte har någon att diskutera sin ideologi med.

- Breivik tror att de försöker göra hans situation så outhärdlig som möjligt för att pressa honom att begå självmord, säger Breiviks advokat Tord Jaret.

En åklagare som utredde nazister har mördats i USA
SPCL: En Åklagare som är inblandad i en utredning mot medlemmar i det nazistiska fängelsegänget Ariska brödraskapet har mördats i Texas. Två maskerade män rapporteras ha skjutit ner åklagaren när han var på väg till sin arbetsplats.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.