Nytt avhopp i SD-Väst

Publicerad 2013-04-17

Sverigedemokraten Elinor Englesson lämnar sina politiska uppdrag i protest mot hur partiet hanterade uteslutningen av Patrik Ehn och Daniel Rondslätt. Det rapporterar Nyheter 24.

Elinor Englesson sitter i Göteborgs kommunfullmäktige och är ersättare i Västra Götalands regionfullmäktige. Hon avgår från samtliga uppdrag och lämnar partiet, rapporterar Nyheter 24. Det efter att gruppledaren i Västra Götalandsregionen, Patrik Ehn, och hans politiske sekreterare Daniel Rondslätt uteslöts ur Sverigedemokraterna.

Englesson anklagar partiledaren Jimmie Åkesson och partisekreterare Björn Söder för att ha ingått i en "pakt" och ifrågasätter anledningen till uteslutningarna av Ehn och Rondslätt.

Ehn uteslöts ur partiet i mitten av mars med motiveringen att han har "ideologiskt avvikande" åsikter och Rondslätt anklagades för att ha uttryckt sig "nedsättande om andra" och väckt "negativ medial publicitet".

– Jag tycker att det är många som gjort bort sig i politiken och har fått vara kvar för mycket värre saker, säger Englesson till Nyheter 24.

Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinunnen vill inte kommentera anklagelserna till Nyheter 24.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA