Pojke dömd efter att dödat nazistledare

Publicerad 2013-11-01

En 13-årig pojke har dömts i USA till mellan sju och tio års ungdomsfängelse efter att ha dödat sin pappa som var en lokal ledare för en nazistorganisation. Enligt pojkens advokat ska han varit uppväxt i en våldsam miljö.

Jeff Hall som ledde National Socialist movement i Kalifornien sköts till döds den 1 maj 2011 av sin son. Pojken har uppgett att han varit rädd för att tvingas välja mellan sin pappa och sin styvmor och att han skjutit sin pappa för att förhindra en skilsmässa.

Enligt pojkens advokat lider han av känslomässiga störningar efter att växt upp i den våldsamma miljön. Tidigare har Hall och pojkens biologiska mor anklagat varandra för att ha misshandlat pojken. Socialtjänsten ska ha besökt familjen över 20 gången men valt att inte omhänderta honom, rapporterar CBS.

Domstolen dömde pojken till ungdomsfängelse och han kan först bli fri efter att han fyllt 20 år.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA