Pojke dömd efter att dödat nazistledare

Publicerad 2013-11-01

En 13-årig pojke har dömts i USA till mellan sju och tio års ungdomsfängelse efter att ha dödat sin pappa som var en lokal ledare för en nazistorganisation. Enligt pojkens advokat ska han varit uppväxt i en våldsam miljö.

Jeff Hall som ledde National Socialist movement i Kalifornien sköts till döds den 1 maj 2011 av sin son. Pojken har uppgett att han varit rädd för att tvingas välja mellan sin pappa och sin styvmor och att han skjutit sin pappa för att förhindra en skilsmässa.

Enligt pojkens advokat lider han av känslomässiga störningar efter att växt upp i den våldsamma miljön. Tidigare har Hall och pojkens biologiska mor anklagat varandra för att ha misshandlat pojken. Socialtjänsten ska ha besökt familjen över 20 gången men valt att inte omhänderta honom, rapporterar CBS.

Domstolen dömde pojken till ungdomsfängelse och han kan först bli fri efter att han fyllt 20 år.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.