Pojke dömd efter att dödat nazistledare

Publicerad 2013-11-01

En 13-årig pojke har dömts i USA till mellan sju och tio års ungdomsfängelse efter att ha dödat sin pappa som var en lokal ledare för en nazistorganisation. Enligt pojkens advokat ska han varit uppväxt i en våldsam miljö.

Jeff Hall som ledde National Socialist movement i Kalifornien sköts till döds den 1 maj 2011 av sin son. Pojken har uppgett att han varit rädd för att tvingas välja mellan sin pappa och sin styvmor och att han skjutit sin pappa för att förhindra en skilsmässa.

Enligt pojkens advokat lider han av känslomässiga störningar efter att växt upp i den våldsamma miljön. Tidigare har Hall och pojkens biologiska mor anklagat varandra för att ha misshandlat pojken. Socialtjänsten ska ha besökt familjen över 20 gången men valt att inte omhänderta honom, rapporterar CBS.

Domstolen dömde pojken till ungdomsfängelse och han kan först bli fri efter att han fyllt 20 år.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA