Polisen utreder UKIP-politiker

Publicerad 2013-05-17

Eric Kitson (UKIP) som avgått från Stourport-on-Severns kommunfullmäktige efter antisemitiska och antimuslimska inlägg på sin Facebooksida utreds för hets mot folkgrupp.

Kitson har på Facebook bland annat lagt ut en nidbild på en muslim som grillas på spett över ett bokbål med Koraner. Han har även spridit antisemitiska påståenden om att bankdynastin Rothschild kontrollerade Nazityskland och Adolf Hitler. Dessutom har han krävt en folkomröstning om att deportera "sex miljoner invandrare och flyktingar".

Polisen har förhört Kitson, som kan ha gjort sig skyldig för hets mot folkgrupp. Han har erkänt och polisen har tagit Kitsons dator i beslag. Nu ska åklagare ta ställning till om Kitson ska åtalas, rapporterar Wolverhampton Express & Star
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA