Polisen utreder UKIP-politiker

Publicerad 2013-05-17

Eric Kitson (UKIP) som avgått från Stourport-on-Severns kommunfullmäktige efter antisemitiska och antimuslimska inlägg på sin Facebooksida utreds för hets mot folkgrupp.

Kitson har på Facebook bland annat lagt ut en nidbild på en muslim som grillas på spett över ett bokbål med Koraner. Han har även spridit antisemitiska påståenden om att bankdynastin Rothschild kontrollerade Nazityskland och Adolf Hitler. Dessutom har han krävt en folkomröstning om att deportera "sex miljoner invandrare och flyktingar".

Polisen har förhört Kitson, som kan ha gjort sig skyldig för hets mot folkgrupp. Han har erkänt och polisen har tagit Kitsons dator i beslag. Nu ska åklagare ta ställning till om Kitson ska åtalas, rapporterar Wolverhampton Express & Star
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro