Polisen utreder UKIP-politiker

Publicerad 2013-05-17

Eric Kitson (UKIP) som avgått från Stourport-on-Severns kommunfullmäktige efter antisemitiska och antimuslimska inlägg på sin Facebooksida utreds för hets mot folkgrupp.

Kitson har på Facebook bland annat lagt ut en nidbild på en muslim som grillas på spett över ett bokbål med Koraner. Han har även spridit antisemitiska påståenden om att bankdynastin Rothschild kontrollerade Nazityskland och Adolf Hitler. Dessutom har han krävt en folkomröstning om att deportera "sex miljoner invandrare och flyktingar".

Polisen har förhört Kitson, som kan ha gjort sig skyldig för hets mot folkgrupp. Han har erkänt och polisen har tagit Kitsons dator i beslag. Nu ska åklagare ta ställning till om Kitson ska åtalas, rapporterar Wolverhampton Express & Star
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA