Rasistiska slagord i ryskt upplopp

Publicerad 2013-10-14

Över 400 har gripits efter kravaller i stadsdelen Birjuljovo i Ryssland. Bland annat har ett köpcenter vandaliserats och man ropade rasistiska slagord.

En protest efter att en man knivhuggits till döds i torsdags ledde till att stora folkmassor samlades. Trots att ingen misstänks eller gripits för mordet har en nyinflyttad man från Kaukasus pekats ut som skyldig av demonstranter.

Söndagens protester började fredligt men urartade i våld. Under protesterna har slagord som "vit makt" och "Ryssland för ryssarna" skanderats och ett köpcenter attackerades i jakt på immigranter.

Polischefen Anatoliy Yakunin säger till BBC att det var extremister varav många var berusade, som låg bakom kravallerna.

Polisen har gripit 400 personer för störande av den allmänna ordningen, rapporterar BBC.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA