Rasistiska slagord i ryskt upplopp

Publicerad 2013-10-14

Över 400 har gripits efter kravaller i stadsdelen Birjuljovo i Ryssland. Bland annat har ett köpcenter vandaliserats och man ropade rasistiska slagord.

En protest efter att en man knivhuggits till döds i torsdags ledde till att stora folkmassor samlades. Trots att ingen misstänks eller gripits för mordet har en nyinflyttad man från Kaukasus pekats ut som skyldig av demonstranter.

Söndagens protester började fredligt men urartade i våld. Under protesterna har slagord som "vit makt" och "Ryssland för ryssarna" skanderats och ett köpcenter attackerades i jakt på immigranter.

Polischefen Anatoliy Yakunin säger till BBC att det var extremister varav många var berusade, som låg bakom kravallerna.

Polisen har gripit 400 personer för störande av den allmänna ordningen, rapporterar BBC.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA