erik ullenhag

Integrationsminister Erik Ullenhag säger att det är viktigt speciellt fokusera på den utbredda islamofobins i samhället. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. (Foto David Lagerlöf/Expo)

Regeringen ökar anslagen till insatser mot rasism

Publicerad 2013-08-28

Regeringen avsätter mer pengar till kampen mot främlingsfientlighet i 2014 års budget. Det handlar om 20 miljoner under perioden 2014 och 2017.

"Olika minoriteter såsom judar, muslimer, romer och afrosvenskar utsätts fortfarande för främlingsfientlighet och intolerans", skriver regeringen i en promemoria.

Regeringen vill se ytterligare satsningar i skolan.

– Jag blir ibland bekymrad över en minskad kunskap kring Förintelsen eller folkmord i modern tid, som på Balkan. Det bästa sättet att möta fördomar är genom ökad kunskap, och vi måste våga ta den här diskussionen i skolan, säger integrationsminister Erik Ullenhag (FP), rapporterar Svenska Dagbladet.

Regeringen har genomfört ett utbildningsprojekt i Malmö för att motverka islamofobi och antisemitism. Ullenhag menar att islamofobi är något som det måste fokuseras på de närmaste åren.

– Det finns väldigt mycket fördomar mot islam och muslimer, där vi långsiktigt behöver ta debatten om den väldigt enkla frågan, att människor ska behandlas som människor, säger han.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA