Samkönade äktenskap lagliga i Frankrike

Publicerad 2013-05-20

I Fredags på den internationella dagen mot homofobi och transfobi blev Frankrike det 14 landet i världen som legaliserat äktenskap mellan samkönade par. President Francois Hollande skrev under en lag som dessutom ger samkönade par rätt att prövas som adoptivföräldrar.

Francois Hollande lovade i sin valkampanj att legalisera äktenskap för samkönade par. Förslaget har mött stora protester i Frankrike och homofobiska hatbrott har ökat i landet. Den 26 maj planeras en ny protest i Paris, rapporterar TT. Samtidigt planeras vigslar. En lokalordförande för en HBT-organisation har meddelat att hon ska gifta sig den 29 maj.

Hollande har lovat att skydda homovigslar från attacker eller störningar.

– Jag kommer att säkerställa att lagen fullt ut gäller i hela landet, och jag kommer inte acceptera några störningar av dessa bröllop, sa han, rapporterar TT.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA