SD förlorar representation i Vaggeryd

Publicerad 2013-06-26

Jan-Olof Svedberg (SD), kommunpolitiker i Vaggeryd uppger att han är politisk vilde. Det innebär att sverigedemokraterna förlorat kontrollen över alla sina mandat i kommunen.

– Man tycker nog i partiet att jag är ganska jobbig, säger Svedberg till Skillingaryd.nu.

Jan-Olof Svedberg är missnöjd med Sverigedemokraterna som han menar inte tillåter avvikande åsikter.

– Ett parti som gör anspråk att komma upp i tio procent av rösterna får inte vara så toppstyrt att alla måste ha exakt samma åsikter. Man måste kunna föra dialog i ett så stort parti, säger han till Skillingaryd.nu.

Svedberg uppger att han ser sig som en politisk vilde och att han funderar på att starta ett nytt parti.

Sverigedemokraternas distriktsordförande i Jönköpings län Johan Nissinen säger till Expo Idag att Svedberg aldrig betraktats som en representant för Sverigedemokraterna.

– Han sitter inte för oss även om han sitter på ett sverigedemokratiskt mandat. Han fick mandatet på egen hand eftersom han skrivits in på partiets valsedlar, säger Johan Nissinen till Expo Idag.

Nissinen lägger heller inget värde i Svedbergs kritik mot partiet.

– Han har inte haft någon kontakt med oss. Kritiken bygger på egna idéer, menar han.

Sverigedemokraterna har nu förlorat kontrollen över båda sina mandat i Vaggeryd. Christian Glöckner som sitter på partiets andra mandat betraktar sig själv som oberoende.

Expo Idag har sökt Jan-Olof Svedberg för en kommentar.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA