SD-ledamot blir vilde

Publicerad 2013-05-28

Tony Jansson som valdes in för Sverigedemokraterna i Borlänge lämnar partiet och blir politisk vilde. Jansson har tidigare ställt ett ultimatum till partiet om att han skulle avgå om inte partiets gruppledare i kommunen avsattes.

– Min dröm var ju att gruppledaren skulle bytas ut. Men hon kommer få sitta kvar på ett år och det kan inte jag göra något åt. Så därför lämnar jag partiet, säger Jansson.

Tidigare har Tony Jansson riktat skarp kritik mot Borlänges gruppledare Marie Edenhager. Han har hävdat att han blivit bortstött av henne och att det inte hålls några möten i kommunfullmäktige gruppen.

– Hon har styrt gruppen med järnhand, säger Jansson till Expo Idag.

Den 7 maj meddelade sverigedemokraten Sören Eriksson i Borlänge att han lämnar partiet och blir politisk vilde. Även han kritiserade Marie Edenhagers ledarskap och brist på möten.

Marie Edenhager har dock slagit ifrån sig kritiken. Hon uppger att möten varit inbokade men att varken Jansson eller Eriksson dykt upp på dessa.

– Vi har ett kalendarium där mötena ligger inplanerade. Det åligger ledamöterna att uppdatera sig, har hon tidigare sagt till Expo Idag.

Sverigedemokraterna har sju mandat i Borlänge på två av dessa sitter nu politiska vildar. I Dalarna har partiet förlorat kontrollen över 11 av totalt 26 mandat.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA