SD-ledamot blir vilde

Publicerad 2013-05-28

Tony Jansson som valdes in för Sverigedemokraterna i Borlänge lämnar partiet och blir politisk vilde. Jansson har tidigare ställt ett ultimatum till partiet om att han skulle avgå om inte partiets gruppledare i kommunen avsattes.

– Min dröm var ju att gruppledaren skulle bytas ut. Men hon kommer få sitta kvar på ett år och det kan inte jag göra något åt. Så därför lämnar jag partiet, säger Jansson.

Tidigare har Tony Jansson riktat skarp kritik mot Borlänges gruppledare Marie Edenhager. Han har hävdat att han blivit bortstött av henne och att det inte hålls några möten i kommunfullmäktige gruppen.

– Hon har styrt gruppen med järnhand, säger Jansson till Expo Idag.

Den 7 maj meddelade sverigedemokraten Sören Eriksson i Borlänge att han lämnar partiet och blir politisk vilde. Även han kritiserade Marie Edenhagers ledarskap och brist på möten.

Marie Edenhager har dock slagit ifrån sig kritiken. Hon uppger att möten varit inbokade men att varken Jansson eller Eriksson dykt upp på dessa.

– Vi har ett kalendarium där mötena ligger inplanerade. Det åligger ledamöterna att uppdatera sig, har hon tidigare sagt till Expo Idag.

Sverigedemokraterna har sju mandat i Borlänge på två av dessa sitter nu politiska vildar. I Dalarna har partiet förlorat kontrollen över 11 av totalt 26 mandat.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA