SD-politiker åtalas för att ha misshandlat sin son

Publicerad 2013-04-26

En folkvald sverigedemokrat i Småland har åtalats för misshandel och ofredande.

Den 56-årige sverigedemokraten misstänks för att i mars 2013 ha försökt ta sig in i en kvinnas hem som han tidigare haft en relation med. I samband med det ska han misshandlat sin son med slag i huvudet och på kroppen.

Efter händelsen meddelades 56-åringen kontaktförbud. Något han misstänks ha brutit mot.

Nu åtalas han för misshandel, ofredande och överträdelse av kontaktförbud. Mannen är sedan tidigare dömd för brott mot närstående, 2011 dömdes han för misshandel och olaga hot.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.