SD-politiker åtalas för att ha misshandlat sin son

Publicerad 2013-04-26

En folkvald sverigedemokrat i Småland har åtalats för misshandel och ofredande.

Den 56-årige sverigedemokraten misstänks för att i mars 2013 ha försökt ta sig in i en kvinnas hem som han tidigare haft en relation med. I samband med det ska han misshandlat sin son med slag i huvudet och på kroppen.

Efter händelsen meddelades 56-åringen kontaktförbud. Något han misstänks ha brutit mot.

Nu åtalas han för misshandel, ofredande och överträdelse av kontaktförbud. Mannen är sedan tidigare dömd för brott mot närstående, 2011 dömdes han för misshandel och olaga hot.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA