SD-politiker kopplar våldtäkter till invandrare

Publicerad 2013-04-17

Jan-Olov Brandt, SD-ledamot i Orsa kommunfullmäktige, förespråkar "öga för öga, tand för tand" mot muslimer som begår våldtäkt. Partiet vill i dagsläget inte uttala sig om hans utspel.

Brandt har vid upprepade tillfällen skrivit om ämnet på sin Facebooksida.

Ett exempel är från den 7 mars:

"Åter en våldtäkt 15 åring våldtagen av 8 muslimer är det inte dags att ge tillbaka med samma mynt!"

Ett annat är från den 24 februari:

"Åter en våldtäkt, jag förstår inte vad som har hänt våra Svenska män. Har dom fått i sej något från fläsket?"

Brandt frågar sig även vad som kommer att hända när invandrarna "är tillräckligt många" i det här inlägget från den 12 mars:

"Det är klart att dom som jobbar med invandring vill ha hit flera , man hugger inte av den hand som föder en. Partier som ligger illa till vill ju ha in väljare även in i riksdagen, när dom är tillräkligt många, vad händer då med grannen svenne?"

Jan-Olov Brandt försvarar inläggen när Expo Idag ringer upp.

– Ja, vad ska man göra? Det finns ett ordspråk som inte jag har hittat på: öga för öga, tand för tand. Vad händer om man skulle våldta en invandrartjej? Ja, då blir man väl hängd. Avrättad direkt, skulle jag tro.

Av vilka skulle man bli avrättad?

– Är det så svårt att begripa? Eller ska man bara vända andra kinden till? Jag säger så, att jag skyddar mitt, så får de skydda sitt.

När du säger "de", vilka menar du då?

– Ja, de som utför våldtäkter.

På Facebook skriver du att "de" är muslimer.

– Jag har inte skrivit något om några muslimer, du ska inte vränga till det! Har du varit utomlands någon gång? Jag har jobbat utomlands i 14 år så jag vet precis vad jag snackar om.

SD:s pressansvarige Martin Kinnunen känner inte till fallet.

– Jag måste kontrollera det själv och tänker inte kommentera. Om vi finner några tveksamheter kring den här personen och den personens värderingar är det klart att vi kommer att utreda det.

Brandt är den andra SD-politikern på kort tid som kopplar ihop invandrare med våldtäkt. SD-ordföranden i Flen, Bengt Nilsson, uteslöts nyligen ur partiet då han bland annat skrivit att invandrare var "subtila våldtäktsmän" och att gruppvåldtäkter är ett fenomen "som följer invandringen" på Facebook. Martin Kinnunen förklarade då uteslutningen med att Nilsson inte följer partiets riktlinjer för sociala medier och att hans agerande inte överensstämde med partiets värderingar.

Brandts inlägg är väldigt lika Bengt Nilssons. Spelar det någon roll?

– Vi jämför inte fall med andra fall. Det ha aldrig hänt att två personer jämförs på grund av samma sak, säger Martin Kinnunen.
Robin Folkö

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA