SD-politiker misstänkt för sexofredande mot tolvåring

Publicerad 2013-09-07

En sverigedemokrat som kandiderar i kyrkovalet i en kommun i Skåne misstänks för sexuellt ofredande mot en 12-årig flicka. Mannen ska försökt förmå flickan att klä av sig mot betalning.

Sverigedemokraten ska i början av veckan erbjudit en 12-årig flicka pengar för att hon skulle klä av sig, rapporterar Kvällsposten. Flickan nekade mannen och larmade om händelsen. Mannen kunde kort därefter gripas. SD-politikern släpptes efter förhör samma dag. Han misstänks för sexuellt ofredande.

Mannen kandiderar till kyrkovalet och trots misstankarna mot honom vidtar inte Sverigedemokraterna några åtgärder. Ordföranden i hans lokalföreningen säger till Kvällsposten att de avvaktar polisutredningen.

Ordföranden säger även att han varit i kontakt med den misstänkte mannen och att han nekar till brott.

- Problemet är att det inte lär bli något åtal före kyrkovalet den 15 september. Och vallistorna är redan tryckta, och det är försent att trycka upp nya. Men skulle det visa sig att han är skyldig så måste han naturligtvis avgå, säger ordföranden till Kvällsposten.

Den lokala ordföranden menar att det som hänt inte skadar Sverigedemokraterna utan att det främst är ett problem för den misstänkte och dennes familj.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA