SD-politiker misstänkt för sexofredande mot tolvåring

Publicerad 2013-09-07

En sverigedemokrat som kandiderar i kyrkovalet i en kommun i Skåne misstänks för sexuellt ofredande mot en 12-årig flicka. Mannen ska försökt förmå flickan att klä av sig mot betalning.

Sverigedemokraten ska i början av veckan erbjudit en 12-årig flicka pengar för att hon skulle klä av sig, rapporterar Kvällsposten. Flickan nekade mannen och larmade om händelsen. Mannen kunde kort därefter gripas. SD-politikern släpptes efter förhör samma dag. Han misstänks för sexuellt ofredande.

Mannen kandiderar till kyrkovalet och trots misstankarna mot honom vidtar inte Sverigedemokraterna några åtgärder. Ordföranden i hans lokalföreningen säger till Kvällsposten att de avvaktar polisutredningen.

Ordföranden säger även att han varit i kontakt med den misstänkte mannen och att han nekar till brott.

- Problemet är att det inte lär bli något åtal före kyrkovalet den 15 september. Och vallistorna är redan tryckta, och det är försent att trycka upp nya. Men skulle det visa sig att han är skyldig så måste han naturligtvis avgå, säger ordföranden till Kvällsposten.

Den lokala ordföranden menar att det som hänt inte skadar Sverigedemokraterna utan att det främst är ett problem för den misstänkte och dennes familj.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.