SD-politiker misstänkt för sexofredande mot tolvåring

Publicerad 2013-09-07

En sverigedemokrat som kandiderar i kyrkovalet i en kommun i Skåne misstänks för sexuellt ofredande mot en 12-årig flicka. Mannen ska försökt förmå flickan att klä av sig mot betalning.

Sverigedemokraten ska i början av veckan erbjudit en 12-årig flicka pengar för att hon skulle klä av sig, rapporterar Kvällsposten. Flickan nekade mannen och larmade om händelsen. Mannen kunde kort därefter gripas. SD-politikern släpptes efter förhör samma dag. Han misstänks för sexuellt ofredande.

Mannen kandiderar till kyrkovalet och trots misstankarna mot honom vidtar inte Sverigedemokraterna några åtgärder. Ordföranden i hans lokalföreningen säger till Kvällsposten att de avvaktar polisutredningen.

Ordföranden säger även att han varit i kontakt med den misstänkte mannen och att han nekar till brott.

- Problemet är att det inte lär bli något åtal före kyrkovalet den 15 september. Och vallistorna är redan tryckta, och det är försent att trycka upp nya. Men skulle det visa sig att han är skyldig så måste han naturligtvis avgå, säger ordföranden till Kvällsposten.

Den lokala ordföranden menar att det som hänt inte skadar Sverigedemokraterna utan att det främst är ett problem för den misstänkte och dennes familj.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA