SD-politiker utesluten

Publicerad 2013-11-04

Kommunpolitikern Fredrik Molin som sitter för Sverigedemokraterna i Karlskoga har uteslutits ur partiet. Tidigare har han publicerat en text på partiets hemsida där syriska flyktingar jämställdes med Anders Behring Breivik och med ledande tyska nazister.

– Man har tagit helhets grepp kring olika aspekter. Det handlar bland annat om hur han brukat den lokala hemsidan och hur han har uppträtt mot tjänstemän i kommunen, säger Martin Kinnunen, presschef för Sverigedemokraterna till SVT om att Molin utesluts.

Expo Idag har tidigare uppmärksammat att Molin låtit publicera en text på SD-karlskogas hemsida där syriska flyktingar jämställdes med Adolf Hitlers ställföreträdare Herman Göring och Heinrich Himmler, som organiserade och verkställde den nazityska folkmordspolitiken. Flyktingar från Syrien påstods också ha dödat fler personer än vad Anders Behring Breivik gjort sig skyldig till.

Fredrik Molin har även förlorat sitt passerkort till kommunhuset eftersom han anses utgöra ett arbetsmiljöproblem. Han ska bland annat tagit smygfoton och kallat det förre kommunalrådet för "jävla kärring", rapporterar SVT.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA