SD-politiker utesluten

Publicerad 2013-11-04

Kommunpolitikern Fredrik Molin som sitter för Sverigedemokraterna i Karlskoga har uteslutits ur partiet. Tidigare har han publicerat en text på partiets hemsida där syriska flyktingar jämställdes med Anders Behring Breivik och med ledande tyska nazister.

– Man har tagit helhets grepp kring olika aspekter. Det handlar bland annat om hur han brukat den lokala hemsidan och hur han har uppträtt mot tjänstemän i kommunen, säger Martin Kinnunen, presschef för Sverigedemokraterna till SVT om att Molin utesluts.

Expo Idag har tidigare uppmärksammat att Molin låtit publicera en text på SD-karlskogas hemsida där syriska flyktingar jämställdes med Adolf Hitlers ställföreträdare Herman Göring och Heinrich Himmler, som organiserade och verkställde den nazityska folkmordspolitiken. Flyktingar från Syrien påstods också ha dödat fler personer än vad Anders Behring Breivik gjort sig skyldig till.

Fredrik Molin har även förlorat sitt passerkort till kommunhuset eftersom han anses utgöra ett arbetsmiljöproblem. Han ska bland annat tagit smygfoton och kallat det förre kommunalrådet för "jävla kärring", rapporterar SVT.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA