SD-politiker utesluten

Publicerad 2013-11-04

Kommunpolitikern Fredrik Molin som sitter för Sverigedemokraterna i Karlskoga har uteslutits ur partiet. Tidigare har han publicerat en text på partiets hemsida där syriska flyktingar jämställdes med Anders Behring Breivik och med ledande tyska nazister.

– Man har tagit helhets grepp kring olika aspekter. Det handlar bland annat om hur han brukat den lokala hemsidan och hur han har uppträtt mot tjänstemän i kommunen, säger Martin Kinnunen, presschef för Sverigedemokraterna till SVT om att Molin utesluts.

Expo Idag har tidigare uppmärksammat att Molin låtit publicera en text på SD-karlskogas hemsida där syriska flyktingar jämställdes med Adolf Hitlers ställföreträdare Herman Göring och Heinrich Himmler, som organiserade och verkställde den nazityska folkmordspolitiken. Flyktingar från Syrien påstods också ha dödat fler personer än vad Anders Behring Breivik gjort sig skyldig till.

Fredrik Molin har även förlorat sitt passerkort till kommunhuset eftersom han anses utgöra ett arbetsmiljöproblem. Han ska bland annat tagit smygfoton och kallat det förre kommunalrådet för "jävla kärring", rapporterar SVT.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.