sdpol markus wiechel

Markus Wiechel har kartlagt partimedlemmar som upplevts som ett hot mot Jimmie Åkesson. Det visar bandinspelningar som Expressen tagit del av. (Foto Expo)

SD-topp kartlade partikamrater

Publicerad 2013-05-31

Riksdagsledamoten Markus Wiechel har kartlagt och registrerat partikamrater som upplevs som ett hot mot partiledaren. Det framgår i en ljudinspelning som Expressen tagit del av.

I Sverigedemokraterna finns det en tradionalistisk falang som kallas för Bunkern. Den består av en krets kring den tidigare partiledaren Mikael Jansson. Markus Wiechel säger i en ljudinspelning att han har ett arkiv "över allt som bunkern håller på med".

Wiechel säger även att Sverigedemokraternas ungdomsförbunds ordförande Gustav Kasselstrand är i spetsen för bunkerfalangen och att han är övertygad om att Kasselstrand är ett hot som kommer att utmana partiledare Jimmie Åkesson 2015.

Gustav Kasselstrand har tidigare öppet kritiserat Åkesson. Bland annat motsatte han sig att partiet tvingade Erik Almqvist att lämna sina politiska uppdrag efter järnrörsskandalen. Han försvarade även den tidigare gruppledaren i Västra götalands regionfullmäktige, Patrik Ehn, som uteslöts i mars och kritiserade partiets proisraeliska hållning i Israel- och Palestinakonflikten.

Det är dock inte bara de som anses utgöra ett hot mot Jimmie Åkessons position som ska ha kartlagts av Wiechel. Han uppges även ha fört listor med omdömen över partikamrater i Östergötland, där han är distriktsordförande. Enligt källor till Expressen ska Wiechel beskrivit personer som "opålitliga" "bråkmakare" och "politiskt avvikande".
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA