SD:are: Victoria främjar särintressen

Publicerad 2013-02-08

SD-kurirens chefredaktör Tommy Hansson reagerar kraftigt på kronprinsessan Victorias framträdande på QX-galan i måndags. Han kallar bland annat HBTQ-frågan för ett "försumbart särintresse" och ifrågasätter dess "samhällsnytta".

"Victoria pussas med Gardell på gaygalan. Kronsessan borde inte ägna sig åt att så till den grad främja särintressen."

Så skrev Tommy Hansson på facebook i går och länkade till sin blogg. På bloggen går att läsa:

"Kronprinsessan borde inte ta ställning så här kraftfullt för ett sådant särintresse vars samhällsnytta jämväl måste anses vara ytterst diskutabel. Hon borde kanske omge sig med bättre rådgivare."

Hansson är ansvarig utgivare för Sverigedemokraternas partitidning SD-kuriren sedan 2009. Sedan 2010 är han också gruppledare för partiet i Södertälje. Till Expo Idag säger han att:

- Victoria får gärna bry sig om det och jag hade inte reagerat nämnvärt om hon skickat ett telegram eller så, men att framträda på scenen och så där och den uppmärksamhet det gav, det tycker jag inte anstår en blivande svensk statschef. Att ägna sig åt vad jag kallar ett försumbart särintresse.

- Jag tycker faktiskt att en person som representerar hela Sverige skulle ta större hänsyn till det traditionella familjeidealet som omfattas av desto fler människor, säger Hansson.

Hansson har tidigare uttryckt sig nedsättande om homosexuella och HBTQ-rörelsen. Han har bland annat sagt att han ser homosexualitet som "en synd" och en fara samt i ett blogginlägg kallat pride-festivalen för "shame-festivalen".
Robin Folkö

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.