Seriemördare erkänner mord

Publicerad 2013-08-12

Seriemördaren Peter Mangs erkänner till Sydsvenskan att han mördat Trez West Persson. Tidigare har Mangs nekat till mordet i både tingsrätten och hovrätten.

Peter Mangs har dömts till livstids fängelse för bland annat två mord och åtta mordförsök. De flesta av Mangs offer hade utländskt påbrå. Under hela rättegångsperioden har Mangs nekat till anklagelserna. Nu erkänner han till Sydsvenskan att han sköt Trez West Persson till döds i oktober 2009.

– Det var jakt. Dyker det upp ett tillfälle som är rätt, som uppfyller tillräckligt många kriterier, så var tanken att det skulle ske, säger Mangs till Sydsvenskan om mordet.

Peter Mangs såg sig jaga kriminella säger han. Trez Persson satt i en bil tillsammans med sin vän Xhafer Dani, som också blev skjuten av Mangs. Mangs rättfärdigar skjutningen med att "bilen gav ett kriminellt intryck". Att han förnekat sitt brott i rätten hävdar Mangs beror på att han inte vill "erkänna rätten auktoritet". Till Sydsvenskan beskriver han sig även som en "dissident".

Tidigare har det framgått att Peter Mangs innehaft högerextrem litteratur och skrivit rasistiska inlägg på rasistiska och konspiratoriska sajter. Bland annat har han gett uttryck för antisemitiska konspirationsteorier. I hans dator fanns även rasideologiska dokument.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.