Seriemördare erkänner mord

Publicerad 2013-08-12

Seriemördaren Peter Mangs erkänner till Sydsvenskan att han mördat Trez West Persson. Tidigare har Mangs nekat till mordet i både tingsrätten och hovrätten.

Peter Mangs har dömts till livstids fängelse för bland annat två mord och åtta mordförsök. De flesta av Mangs offer hade utländskt påbrå. Under hela rättegångsperioden har Mangs nekat till anklagelserna. Nu erkänner han till Sydsvenskan att han sköt Trez West Persson till döds i oktober 2009.

– Det var jakt. Dyker det upp ett tillfälle som är rätt, som uppfyller tillräckligt många kriterier, så var tanken att det skulle ske, säger Mangs till Sydsvenskan om mordet.

Peter Mangs såg sig jaga kriminella säger han. Trez Persson satt i en bil tillsammans med sin vän Xhafer Dani, som också blev skjuten av Mangs. Mangs rättfärdigar skjutningen med att "bilen gav ett kriminellt intryck". Att han förnekat sitt brott i rätten hävdar Mangs beror på att han inte vill "erkänna rätten auktoritet". Till Sydsvenskan beskriver han sig även som en "dissident".

Tidigare har det framgått att Peter Mangs innehaft högerextrem litteratur och skrivit rasistiska inlägg på rasistiska och konspiratoriska sajter. Bland annat har han gett uttryck för antisemitiska konspirationsteorier. I hans dator fanns även rasideologiska dokument.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA