Seriemördare erkänner mord

Publicerad 2013-08-12

Seriemördaren Peter Mangs erkänner till Sydsvenskan att han mördat Trez West Persson. Tidigare har Mangs nekat till mordet i både tingsrätten och hovrätten.

Peter Mangs har dömts till livstids fängelse för bland annat två mord och åtta mordförsök. De flesta av Mangs offer hade utländskt påbrå. Under hela rättegångsperioden har Mangs nekat till anklagelserna. Nu erkänner han till Sydsvenskan att han sköt Trez West Persson till döds i oktober 2009.

– Det var jakt. Dyker det upp ett tillfälle som är rätt, som uppfyller tillräckligt många kriterier, så var tanken att det skulle ske, säger Mangs till Sydsvenskan om mordet.

Peter Mangs såg sig jaga kriminella säger han. Trez Persson satt i en bil tillsammans med sin vän Xhafer Dani, som också blev skjuten av Mangs. Mangs rättfärdigar skjutningen med att "bilen gav ett kriminellt intryck". Att han förnekat sitt brott i rätten hävdar Mangs beror på att han inte vill "erkänna rätten auktoritet". Till Sydsvenskan beskriver han sig även som en "dissident".

Tidigare har det framgått att Peter Mangs innehaft högerextrem litteratur och skrivit rasistiska inlägg på rasistiska och konspiratoriska sajter. Bland annat har han gett uttryck för antisemitiska konspirationsteorier. I hans dator fanns även rasideologiska dokument.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA