Sitter i SD-styrelse – åtalas för misshandel

Publicerad 2013-10-07

En 47-årig man i en lokal SD-styrelse i Uppland åtalas för misshandel. Han misstänks för att ha slagit en man så att denne förlorade medvetandet. Misshandeln ska föregåtts av en diskussion om Sverigedemokraterna. 47-åringen nekar till brott.

Det var den 18 augusti 2013 på Sånka Camping i Skokloster mellan Stockholm och Uppsala som den 47-årige sverigedemokraten ska ha hamnat i en diskussion om Sverigedemokraterna och invandring. Sverigedemokraten ska ha kallat den han diskuterade med för "idiot". När en annan man reagerade på detta ska 47-åringen rest sig upp och slagit till honom i ansiktet så att mannen för en stund förlorade medvetandet. 47-åringen nekar till att han slagit mannen utan säger att han lagt handen mot mannens panna och knuffat till honom.

47-åringen säger att han efter händelsen ska ha stått utanför husvagnen och skrikit en "massa dumheter" och att det är något han ångrar.

Sverigedemokraternas ordförande i 47-åringens kommunförening uppger att han inte känner till åtalet. På frågan om hur han ser på brottet svarar han:

– Det ser jag inte alls på, innan han avbryter samtalet.

Expo Idag har sökt den misstänkte 47-åringen för en kommentar.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA