Sitter i SD-styrelse – åtalas för misshandel

Publicerad 2013-10-07

En 47-årig man i en lokal SD-styrelse i Uppland åtalas för misshandel. Han misstänks för att ha slagit en man så att denne förlorade medvetandet. Misshandeln ska föregåtts av en diskussion om Sverigedemokraterna. 47-åringen nekar till brott.

Det var den 18 augusti 2013 på Sånka Camping i Skokloster mellan Stockholm och Uppsala som den 47-årige sverigedemokraten ska ha hamnat i en diskussion om Sverigedemokraterna och invandring. Sverigedemokraten ska ha kallat den han diskuterade med för "idiot". När en annan man reagerade på detta ska 47-åringen rest sig upp och slagit till honom i ansiktet så att mannen för en stund förlorade medvetandet. 47-åringen nekar till att han slagit mannen utan säger att han lagt handen mot mannens panna och knuffat till honom.

47-åringen säger att han efter händelsen ska ha stått utanför husvagnen och skrikit en "massa dumheter" och att det är något han ångrar.

Sverigedemokraternas ordförande i 47-åringens kommunförening uppger att han inte känner till åtalet. På frågan om hur han ser på brottet svarar han:

– Det ser jag inte alls på, innan han avbryter samtalet.

Expo Idag har sökt den misstänkte 47-åringen för en kommentar.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA