Sitter i SD-styrelse – åtalas för misshandel

Publicerad 2013-10-07

En 47-årig man i en lokal SD-styrelse i Uppland åtalas för misshandel. Han misstänks för att ha slagit en man så att denne förlorade medvetandet. Misshandeln ska föregåtts av en diskussion om Sverigedemokraterna. 47-åringen nekar till brott.

Det var den 18 augusti 2013 på Sånka Camping i Skokloster mellan Stockholm och Uppsala som den 47-årige sverigedemokraten ska ha hamnat i en diskussion om Sverigedemokraterna och invandring. Sverigedemokraten ska ha kallat den han diskuterade med för "idiot". När en annan man reagerade på detta ska 47-åringen rest sig upp och slagit till honom i ansiktet så att mannen för en stund förlorade medvetandet. 47-åringen nekar till att han slagit mannen utan säger att han lagt handen mot mannens panna och knuffat till honom.

47-åringen säger att han efter händelsen ska ha stått utanför husvagnen och skrikit en "massa dumheter" och att det är något han ångrar.

Sverigedemokraternas ordförande i 47-åringens kommunförening uppger att han inte känner till åtalet. På frågan om hur han ser på brottet svarar han:

– Det ser jag inte alls på, innan han avbryter samtalet.

Expo Idag har sökt den misstänkte 47-åringen för en kommentar.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.