Skottlossning vid Hedegaards hem

Publicerad 2013-02-05

Vid 12 tiden på tisdagen avlossades det skott vid Lars Hedegaards hem. Hedegaard är känd i den antimuslimska miljön och grundare till danska Tryckfrihetssällskapet. Skytten ska ha varit ute efter Hedegaard, enligt vad flera danska medier uppger.

Den danska tidningen Ekstra Bladet rapporterar att ett skott har avfyrats vid Hedegaards bostad och att uppgifter gör gällande att Hedegaard var måltavlan för skytten. Han ska dock inte ha träffats. Polisen är förtegen om händelsen.

– Vi kan bekräfta att en skottlossning anmälts och vi undersöker händelsen. Vi har inte mer att säga i dagsläget, säger polisen till Ekstra bladet.

Den danska polisen skriver i ett pressmeddelande att gärningsmannen flydde från platsen efter att hans pistol klickat när han skulle avlossa ett andra skott.

Enligt Ekstra Bladet är området där skjutningen ägt rum avspärrat och polisen ska även ha skickat en bombgrupp till platsen.

Lars Hedegaard är förutom grundare till det danska Tryckfrihetssällskapet även chefredaktör för den antimuslimska tidningen Dispatch International.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro