Skottlossning vid Hedegaards hem

Publicerad 2013-02-05

Vid 12 tiden på tisdagen avlossades det skott vid Lars Hedegaards hem. Hedegaard är känd i den antimuslimska miljön och grundare till danska Tryckfrihetssällskapet. Skytten ska ha varit ute efter Hedegaard, enligt vad flera danska medier uppger.

Den danska tidningen Ekstra Bladet rapporterar att ett skott har avfyrats vid Hedegaards bostad och att uppgifter gör gällande att Hedegaard var måltavlan för skytten. Han ska dock inte ha träffats. Polisen är förtegen om händelsen.

– Vi kan bekräfta att en skottlossning anmälts och vi undersöker händelsen. Vi har inte mer att säga i dagsläget, säger polisen till Ekstra bladet.

Den danska polisen skriver i ett pressmeddelande att gärningsmannen flydde från platsen efter att hans pistol klickat när han skulle avlossa ett andra skott.

Enligt Ekstra Bladet är området där skjutningen ägt rum avspärrat och polisen ska även ha skickat en bombgrupp till platsen.

Lars Hedegaard är förutom grundare till det danska Tryckfrihetssällskapet även chefredaktör för den antimuslimska tidningen Dispatch International.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA