Skottlossning vid Hedegaards hem

Publicerad 2013-02-05

Vid 12 tiden på tisdagen avlossades det skott vid Lars Hedegaards hem. Hedegaard är känd i den antimuslimska miljön och grundare till danska Tryckfrihetssällskapet. Skytten ska ha varit ute efter Hedegaard, enligt vad flera danska medier uppger.

Den danska tidningen Ekstra Bladet rapporterar att ett skott har avfyrats vid Hedegaards bostad och att uppgifter gör gällande att Hedegaard var måltavlan för skytten. Han ska dock inte ha träffats. Polisen är förtegen om händelsen.

– Vi kan bekräfta att en skottlossning anmälts och vi undersöker händelsen. Vi har inte mer att säga i dagsläget, säger polisen till Ekstra bladet.

Den danska polisen skriver i ett pressmeddelande att gärningsmannen flydde från platsen efter att hans pistol klickat när han skulle avlossa ett andra skott.

Enligt Ekstra Bladet är området där skjutningen ägt rum avspärrat och polisen ska även ha skickat en bombgrupp till platsen.

Lars Hedegaard är förutom grundare till det danska Tryckfrihetssällskapet även chefredaktör för den antimuslimska tidningen Dispatch International.
Daniel Vergara

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA