Småländsk SD-politiker riskerar uteslutning

Publicerad 2013-01-08

Sverigedemokraternas kommunpolitiker i Älmhult, Annika Rydh som kräver att världssamfundet ska begränsa muslimers rätt att föda barn kan komma att uteslutas ur partiet. Rydh är dock inte ensam om att peka ut muslimska barn som ett problem. Idén framförs av ledande sverigedemokrater.

– Vi kommer troligtvis att fatta ett beslut om Rydh inom de närmaste veckorna, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen.

Det var förra veckan som Expo Idag rapporterade om att Annika Rydh länkat till en antimuslimsk propagandafilm som bygger på påhittade siffror om muslimskt barnafödande och som framför påståenden om att muslimer föder barn för på så sätt erövra västvärlden. Till Expo Idag sade Annika Rydh att muslimiska barn utgör ett "världsproblem" och att världssamfundet bör stifta lagar som begränsar deras rätt att föda barn. Sverigedemokraterna hävdar att partiet inte står för en sådan politik.

– Vi vill tvärtom driva en politik som stimulerar till att fler barn föds, säger Kinnunen till Expo Idag.

Annika Rydh utreds av Sverigedemokraterna för sina uttalanden om muslimer, men hon är inte ensam om att sprida idén om att muslimska barn utgör ett hot.

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth har på sin blogg en länklista med beskrivningen:

"Här skriver jag ner länkar som tar upp problematik rörande muslimsk demografi."

Kent Ekeroth har även på sin blogg lagt ut samma antimuslimska film som Annika Rydh har kritiserats för att ha lagt ut. Martin Kinnunen reagerar dock inte lika skarpt på att Ekeroth sprider filmen som att Rydh gör det.

– Det är värre om man lägger ut det på Sverigedemokraternas domän än om man gör det på sin blogg. Jag har inte heller tittat på filmen så noga, säger han.

Är det alltså okej att sprida skrämselpropaganda som sverigedemokrat på sin blogg?

– Det är inte bra att komma med saker som inte stämmer. Men att lägga ut en film är en sak. Det är framförallt det Rydh sa som är problemet, säger Kinnunen.

Kommer partiet att titta på det som Ekeroth har lagt ut?

– Det kanske vi får göra, men jag har inte mer att säga om det här.

En annan riksdagsledamot som problematiserat barn är Richard Jomshof. Han skriver på sin blogg att Europa har en "mörk framtid". I mars 2012 skrev han:

"… den Europeiska kontinenten hyser en allt större andel muslimer, vilket – om ingenting görs – oundvikligen kommer att leda till en omfattande islamisering och en framtid där det sekulära och demokratiska Europa står inför det värsta hotet någonsin – långt värre än tidigare hot från nazism och kommunism."

Jomshof skriver i samma inlägg:

"England, som i dag har 20 miljoner människor färre än vad Tyskland har, kommer att vara Europeiska Unionens folktätaste land år 2060, spår man. Detta som en följd av den omfattande invandringen och dessa gruppers högre nativitet."
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.