Svensk vänsterpolitiker dödad av milismän

Publicerad 2013-08-21

En vänsterpartist från Husby utanför Stockholm dödades på onsdagsmorgonen i Somalia. Politikern dödades när FN-soldater attackerades av en milis som tros tillhöra islamistiska Al Shabab, uppger tidningen Norra sidans webupplaga.

Det var på onsdagsmorgonen som en milisgrupp som enligt uppgift ska ha tillhört den islamistiska grupperingen Al Shabab attackerade FN-soldater i Somalia. Bland FN-soldaterna fanns också den svenska politikern som var i Somalia för att starta ett demokratiprojekt.

Dödsfallet har bekräftats av vänsterpartistens familj, uppger Norra sidans webupplaga.
Alex Bengtsson

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA