Svensk vänsterpolitiker dödad av milismän

Publicerad 2013-08-21

En vänsterpartist från Husby utanför Stockholm dödades på onsdagsmorgonen i Somalia. Politikern dödades när FN-soldater attackerades av en milis som tros tillhöra islamistiska Al Shabab, uppger tidningen Norra sidans webupplaga.

Det var på onsdagsmorgonen som en milisgrupp som enligt uppgift ska ha tillhört den islamistiska grupperingen Al Shabab attackerade FN-soldater i Somalia. Bland FN-soldaterna fanns också den svenska politikern som var i Somalia för att starta ett demokratiprojekt.

Dödsfallet har bekräftats av vänsterpartistens familj, uppger Norra sidans webupplaga.
Alex Bengtsson

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.