T-banemord misstänks vara hatbrott

Publicerad 2013-01-02
T-banemord misstänks vara hatbrott
SvD: En 31-årig kvinna har gripits i New York för att ha knuffat en man framför ett tunnelbanetåg. Kvinnan har i förhör uppgett att hon "knuffade en muslim framför tåget eftersom hon avskyr hinduer och muslimer". Dådet som inträffade i torsdags utreds som ett hatbrott.

Skola anmälde inte misshandel
Östran.se: En skola i Malmö polisanmälde inte att en judisk pojke misshandlats trots att de kände till vem som var gärningsmannen. Pojken hade innan misshandeln blivit utsatt för en elev som gjorde Hitlerhälsning mot honom. Det polisanmäldes som hets mot folkgrupp. Efter misshandeln kastade ett tjugotal elever snöbollar på 15-åringen efter att någon sagt "kasta på juden". Pojken ska även misshandlats. Skolan har dock inte polisanmält misshandeln. I stället har skolan kontaktat gärningsmannen och dennes föräldrar, vilket skolan anser räcker.

SD-politiker tänker inte ställa upp vid nästa val
Norra Skåne. Regionrådet i Skåne för Sverigedemokraterna Jens Leandersson uppger redan nu att han inte tänker ställa upp i nästa val. Under en längre tid har det funnits en konflikt i Sverigedemokraterna Syd. Leandersson har bland annat krävt distriktsordförandens Mikael Eskilanderssons avgång. I en revisionsrapport förra året anklagades Leandersson för att skapa splittring. Förra året avsade sig Leandersson sitt uppdrag som gruppledare. Att Leandersson gått ut med att han inte ställer upp vid nästa val kommer som en nyhet för Sverigedemokraternas distrikt Syd.

Gripen efter attack mot judisk man utanför synagoga
JTA: En man har gripits för en attack mot en judisk man som lämnade en synagoga i Paris den 20 december. Ytterligare tre personer ska ha varit inblandade i överfallet. Polisen utreder om motivet bakom våldsdådet är antisemitiskt.

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA