nazipixlad

Den nu häktade 36-åringen visar upp sin tatuering med nazistiska motiv.

Tidigare nazist misstänkt för mord

Publicerad 2013-07-24

Den 36-åring som tidigare förhörts av polisen för sin inblandning i fallet med en 23-årig försvunnen kvinna i Trollhättan har begärts häktad. Han är efterlyst av polisen och sin frånvaro häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den 36-årige mannen, med ett långt förflutet i den nazistiska rörelsen, anhölls redan början av juli misstänkt för människorov efter att en 23-årig kvinna försvunnit från sitt hem i Trollhättan.

I brist på bevis släpptes mannen på fri fot men har inte avskrivits från utredningen.

Sent på torsdagskvällen förra veckan ska polisen, enligt TTELA, ha fått in uppgifter som pekade ut 36-åringen. Redan i fredags anhölls han i sin frånvaro. Under morgonens häktningsförhandling i Vänersborgs begärdes han häktad.

36-åringens advokat Tommy Nilsson är kritisk till beslutet.
- Jag är fortfarande av åsikten att det inte finns riktigt de skäl som erfordras för att häkta honom men det har samtidigt framkommit ny information under förhandlingen, säger Nilsson till TTELA.

Kammaråklagaren Eva Johnsson är nöjd med genombrottet i utredningen
- Tingsrätten har delat min bedömning att bevisningen är tillräcklig för på sannolika skäl misstänkt för mord, men det är inte samma sak som ett åtal. Vi har en bra bit kvar, säger hon till TTELA.

36-åringen är efterlyst och ska enligt en intervju i Aftonbladet befinna sig på semester och inte ha fått något besked om att han begärts häktad.

36-åringen var under 1990-talet en aktiv medlem i Nationalsocialistisk front, numera Svenskarnas parti, och då ledare för lokalavdelningen i Trollhättan. Mannen har också deltagit i diverse nazistiska demonstrationer, till exempel ett Hitlerfirande i Ronneby 1999. Han var även ordförande för den våldsbejakande Nationella frihetsfronten 1997.
Daniel Poohl

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA