nazipixlad

Den nu häktade 36-åringen visar upp sin tatuering med nazistiska motiv.

Tidigare nazist misstänkt för mord

Publicerad 2013-07-24

Den 36-åring som tidigare förhörts av polisen för sin inblandning i fallet med en 23-årig försvunnen kvinna i Trollhättan har begärts häktad. Han är efterlyst av polisen och sin frånvaro häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Den 36-årige mannen, med ett långt förflutet i den nazistiska rörelsen, anhölls redan början av juli misstänkt för människorov efter att en 23-årig kvinna försvunnit från sitt hem i Trollhättan.

I brist på bevis släpptes mannen på fri fot men har inte avskrivits från utredningen.

Sent på torsdagskvällen förra veckan ska polisen, enligt TTELA, ha fått in uppgifter som pekade ut 36-åringen. Redan i fredags anhölls han i sin frånvaro. Under morgonens häktningsförhandling i Vänersborgs begärdes han häktad.

36-åringens advokat Tommy Nilsson är kritisk till beslutet.
- Jag är fortfarande av åsikten att det inte finns riktigt de skäl som erfordras för att häkta honom men det har samtidigt framkommit ny information under förhandlingen, säger Nilsson till TTELA.

Kammaråklagaren Eva Johnsson är nöjd med genombrottet i utredningen
- Tingsrätten har delat min bedömning att bevisningen är tillräcklig för på sannolika skäl misstänkt för mord, men det är inte samma sak som ett åtal. Vi har en bra bit kvar, säger hon till TTELA.

36-åringen är efterlyst och ska enligt en intervju i Aftonbladet befinna sig på semester och inte ha fått något besked om att han begärts häktad.

36-åringen var under 1990-talet en aktiv medlem i Nationalsocialistisk front, numera Svenskarnas parti, och då ledare för lokalavdelningen i Trollhättan. Mannen har också deltagit i diverse nazistiska demonstrationer, till exempel ett Hitlerfirande i Ronneby 1999. Han var även ordförande för den våldsbejakande Nationella frihetsfronten 1997.
Daniel Poohl

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA