Tomma läktare efter antijudiska slagord

Publicerad 2013-03-15

Det ungerska fotbollslandslaget kommer att tvingas spela med tomma läktare i VM-kvalmatchen mot Rumänien. Det står klart sedan en överklagan mot Fifas beslut avvisats.

Det var efter att ungerska supportar uttryckt antijudiska slagord i en landskamp mot Israel i augusti som internationella fotbollsförbundet, Fifa, beslutade att Ungern kommer att få spela med tomma läktare mot Rumänien den 22 mars, rapporterar The Times of Isreal.

Ungern lämnade in en protest mot beslutet. Men en oberoende skiljedomstol underkänner överklagandet och Fifas beslut står fast.
Anders Dalsbro

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.