Tre gripna i Somalia efter dödsskjutning

Publicerad 2013-08-23

Tre män har gripits i Somalia misstänkta för att vara inblandade i attacken där vänsterpolitikern Abdirahim Hassan dödades och Vänsterpartiets gruppledare i Stockholm Ann-Margarethe Livh skottskadades. Ytterligare två personer misstänks för att ha planerat attacken.

I onsdags i Mogadishu dödades Ungvänsterpolitkern Abdirahim Hassan och en säkerhetsvakt. Gruppledaren för Vänsterpartiet i Stockholm Ann-Margarethe Livh skottskadades. De var i Somalia för att besöka ett demokratiprojekt som Vänsterns internationella forum driver.

Det är oklart vilka som ligger bakom attacken, i ett tidigt skede pekades terrornätverket Al-Shabaab ut. Enligt den norska nyhetsbyrån NTB har tre personer gripits efter attacken och två stycken söks. Det är uppgifter som Utrikesdepartementet ännu inte kan bekräfta, rapporterar TT.
Daniel Vergara

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.