Tre gripna i Somalia efter dödsskjutning

Publicerad 2013-08-23

Tre män har gripits i Somalia misstänkta för att vara inblandade i attacken där vänsterpolitikern Abdirahim Hassan dödades och Vänsterpartiets gruppledare i Stockholm Ann-Margarethe Livh skottskadades. Ytterligare två personer misstänks för att ha planerat attacken.

I onsdags i Mogadishu dödades Ungvänsterpolitkern Abdirahim Hassan och en säkerhetsvakt. Gruppledaren för Vänsterpartiet i Stockholm Ann-Margarethe Livh skottskadades. De var i Somalia för att besöka ett demokratiprojekt som Vänsterns internationella forum driver.

Det är oklart vilka som ligger bakom attacken, i ett tidigt skede pekades terrornätverket Al-Shabaab ut. Enligt den norska nyhetsbyrån NTB har tre personer gripits efter attacken och två stycken söks. Det är uppgifter som Utrikesdepartementet ännu inte kan bekräfta, rapporterar TT.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA