Tre gripna i Somalia efter dödsskjutning

Publicerad 2013-08-23

Tre män har gripits i Somalia misstänkta för att vara inblandade i attacken där vänsterpolitikern Abdirahim Hassan dödades och Vänsterpartiets gruppledare i Stockholm Ann-Margarethe Livh skottskadades. Ytterligare två personer misstänks för att ha planerat attacken.

I onsdags i Mogadishu dödades Ungvänsterpolitkern Abdirahim Hassan och en säkerhetsvakt. Gruppledaren för Vänsterpartiet i Stockholm Ann-Margarethe Livh skottskadades. De var i Somalia för att besöka ett demokratiprojekt som Vänsterns internationella forum driver.

Det är oklart vilka som ligger bakom attacken, i ett tidigt skede pekades terrornätverket Al-Shabaab ut. Enligt den norska nyhetsbyrån NTB har tre personer gripits efter attacken och två stycken söks. Det är uppgifter som Utrikesdepartementet ännu inte kan bekräfta, rapporterar TT.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA