UEFA inför tuffare regler mot rasism

Publicerad 2013-05-24

Från och med den 1 juni inför det europeiska fotbollsförbundet UEFA tuffare regler mot rasism. Fotbollsspelare som uttrycker rasism riskerar tio matchers avstängning. Reglerna kommer att gälla internationella cuper och matcher.

– Vi sänder ett väldigt tydligt budskap om att detta beteende inte ska tolereras i någon form, sade UEFAS generalsekreterare Gianni Infantino. Rapporterar Svenska Dagbladet.

Rasism som framförs på läktarna kommer att kunna innebära att laget nästa match tvingas spela inför tomma läktare. Upprepad rasism kommer kunna straffas med böter på 427 000 kronor.

Tidigare har italiens landslagstränare Cesare Prandelli uppmanat samtliga fotbollsförbund att markera mot hot mot rasism efter att spelarena i AC-Milan Mario Balotelli och Kevin-Prince Boateng utsatts för läktarrasism i en match mot Roma, som spelades den 12 maj.

"Detta är inte bara ett problem för AC Milan och italienska fotboll utan detta är allas problem", sa Prandelli till Tutosport,

Balotelli och Boateng har vid flera tillfällen blivit rasistiskt påhoppade från publiken.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA