UKIP-politiker avgår

Publicerad 2013-05-16

UKIP-politikern Eric Kitson lämnar sina politiska uppdrag efter att det uppdagats att han på Facebook skrivit nedsättande om judar och muslimer. Kitson valdes nyligen in i den engelska kommunen Stourport-on-Severn.

Kitson har på Facebook lagt ut en nidbild på en muslim som grillas på spett över ett bokbål med Koraner. Han har även spridit antisemitiska påståenden om att bankdynastin Rothschild kontrollerade Nazityskland och Adolf Hitler. Han krävde också, på Facebook, en folkomröstning om att deportera "sex miljoner invandrare och flyktingar".

Kitsons medlemskap i UKIP utreds nu. På onsdagen meddelade han att han avgår från sina uppdrag. Han uppger att han publicerat kommentarerna och bilden för att visa "hur dåliga de är".

"Jag har inte ett rasistiskt ben i min kropp", säger Kitson till Worcester News.

UIKP:S talesperson Gawain Towler, säger att Kitson visat ånger, men att det var rätt av honom om att lämna sitt politiska uppdrag.
Daniel Vergara

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.