UKIP-politiker avgår

Publicerad 2013-05-16

UKIP-politikern Eric Kitson lämnar sina politiska uppdrag efter att det uppdagats att han på Facebook skrivit nedsättande om judar och muslimer. Kitson valdes nyligen in i den engelska kommunen Stourport-on-Severn.

Kitson har på Facebook lagt ut en nidbild på en muslim som grillas på spett över ett bokbål med Koraner. Han har även spridit antisemitiska påståenden om att bankdynastin Rothschild kontrollerade Nazityskland och Adolf Hitler. Han krävde också, på Facebook, en folkomröstning om att deportera "sex miljoner invandrare och flyktingar".

Kitsons medlemskap i UKIP utreds nu. På onsdagen meddelade han att han avgår från sina uppdrag. Han uppger att han publicerat kommentarerna och bilden för att visa "hur dåliga de är".

"Jag har inte ett rasistiskt ben i min kropp", säger Kitson till Worcester News.

UIKP:S talesperson Gawain Towler, säger att Kitson visat ånger, men att det var rätt av honom om att lämna sitt politiska uppdrag.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA