UKIP-politiker avgår

Publicerad 2013-05-16

UKIP-politikern Eric Kitson lämnar sina politiska uppdrag efter att det uppdagats att han på Facebook skrivit nedsättande om judar och muslimer. Kitson valdes nyligen in i den engelska kommunen Stourport-on-Severn.

Kitson har på Facebook lagt ut en nidbild på en muslim som grillas på spett över ett bokbål med Koraner. Han har även spridit antisemitiska påståenden om att bankdynastin Rothschild kontrollerade Nazityskland och Adolf Hitler. Han krävde också, på Facebook, en folkomröstning om att deportera "sex miljoner invandrare och flyktingar".

Kitsons medlemskap i UKIP utreds nu. På onsdagen meddelade han att han avgår från sina uppdrag. Han uppger att han publicerat kommentarerna och bilden för att visa "hur dåliga de är".

"Jag har inte ett rasistiskt ben i min kropp", säger Kitson till Worcester News.

UIKP:S talesperson Gawain Towler, säger att Kitson visat ånger, men att det var rätt av honom om att lämna sitt politiska uppdrag.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA