sdpol hanna wigh

Hanna Wigh ifrågasätter lojaliteten till de sverigedemokratiska regionpolitiker som tänkt att delta på ett möte som uteslutna Patrik Ehn kallat till. (Foto Expo)

Utesluten kallar till förbjudet SD-möte

Publicerad 2013-03-19

Den uteslutna sverigedemokratiska gruppledaren i Västra Götalandsregionen Patrik Ehn har kallat regiongruppen till ett möte. Hanna Wigh i partistyrelsen fördömer mötet och ifrågasätter lojaliteten hos dem som tänkt närvara på det.

– Det bryter mot stadgarna och det är ett högst olämpligt att sitta i ett möte med två uteslutna medlemmar. De som går på det mötet behöver se över sin lojalitet, säger Hanna Wigh, i regionfullmäktige och Sverigedemokraternas partistyrelse.

I SD Väst är missnöjet stort efter att gruppledaren Patrik Ehn och den politiske sekreteraren Daniel Rondslätt uteslutits ur partiet. Enligt uppgifter till Expo idag kommer regionpolitiker att träffas på ett möte på tisdagskvällen som Ehn kallat till. Hanna Wigh, menar att Patrik Ehn inte har någon rätt att kalla till mötet.

– Självklart kommer jag inte att delta på det, säger hon.

Mikael Jansson, som är ordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg, suppleant i partistyrelsen och riksdagsledamot, har tidigare motsatt sig uteslutningen av Patrik Ehn. Han hävdar att han inte känner till mötet som Ehn har kallat till.

– Jag kommenterar inte det mötet eftersom jag inte känner till det, säger Jansson.

Delar du Wighs åsikt om att det bryter mot partilojaliteten att delta på mötet.

– Det får stå för henne. Jag kommenterar inte det, säger Jansson.

Han vill inte heller gå in på hur han ser på att Ehn nu uteslutits utan hänvisar till ett meddelande i Sverigedemokraternas lokala tidning Göteborgsbulletinen. Där står det:

"SD Göteborg hade innan mötet givit ett enhälligt förtroende för både Patrik Ehn och Daniel Rondslätt. Nu har partistyrelsen fattat sitt beslut, vilket vi har att rätta oss efter."

Texten vittnar även om den ilska som uteslutningen väckt i Västra Götalandsregionen och i texten manas medlemmarna att se framåt.

"Arbetet för partiet och dess syfte går oavbrutet vidare. Vi ber alla att stanna i partiet och jobba framåt.".

Källor som Expo Idag varit i kontakt med uppger att Sverigedemokraterna i regionen ringts ner av förbannade medlemmar som hotat att lämna partiet efter uteslutningen av Ehn.

Patrik Ehn uteslöts ur Sverigedemokraterna med hänvisning till att han är "ideologiskt avvikande" och att han haft kontakter med det tyska högerextrema partiet NPD.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA