peter mangs

Utredningar mot Mangs kan tas upp igen

Publicerad 2013-08-16

Tidigare nedlagda utredningar mot Peter Mangs kan återupptas om han väljer att fortsätta berätta om sina brott. Det uppger chefsåklagare Solveig Wollstad till Sveriges Radio.

Peter Mangs har bland annat dömts för två mord och åtta mordförsök. Mangs har tidigare nekat till samtliga brott. I veckan erkände Peter Mangs till Sydsvenskan att han begått ett av de mord som han dömts för och han antydde även att han låg bakom ett mord som han friats från. Chefsåklagare Solveig Wollstad är inte förvånad över att Mangs börjat prata.

– Ja, alltså det var väl inte helt oväntat. Han har ju pratat om brotten tidigare för andra personer, säger hon till Sveriges Radio.

När det gäller mordet som Peter Mangs antytt att han begått är chanserna små för att det tas upp. Grundprincipen är att en person inte ska dömas för ett brott som han friats för, skriver Sveriges Radio.

Mangs misstänktes inledningsvis bland annat för ytterligare två mordförsök som aldrig prövats i rätten. Dessa kan tas upp igen. Ett gäller en 16-årig pojke som mördades med flera skott när han cyklade till sin fotbollsträning 2006. Ett annat gäller en man som sköts i ryggen på en busshållplats några veckor innan Mangs greps.

– De är ju nedlagda för att jag bedömde, och min kollega också, att vi inte kunde styrka brott. Skulle det komma fram nya saker där kan man alltså öppna utredningen på nytt, säger chefsåklagare Solveig Wollstad till Ekot.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA