Vit makt-anhängare planerade skolmassaker

Publicerad 2013-01-08

En skolmassaker i Alabama, USA kan ha hejdats efter att en 17-åring gripits. Han misstänks för att ha planerat ett attentat på afroamerikanska studenter. 17-åringen har bland annat förvarat material som används för bombtillverkningar. Han har även fört anteckningar över planerade måltavlor.

17-åringen misstänks för att ha förberett en attack. En utredning inleddes efter att en lärare hittat 17-åringens anteckningar med planer på en terroristattack. I anteckningarna fanns bland annat en lista med fem till sex namn på studenter och en lärare. Samtliga på listan är afroamerikaner utan ett namn som är på en student som 17-åringen menar är homosexuell.

I en husrannsakan i 17-åringens hem hittade polisen material för att tillverka bomber. Polisen uppger att 17-åringens planer på attacken mot skolan varit noga genomtänkta och inte långt ifrån att kunna genomföras. I Förhör har 17-åringen sagt att han är vit makt-anhängare. Polisen har dock inte knutit honom till någon specifik organisation, rapporterar Southern Poverty Law Center.

FBI har kopplats in på fallet och kan föreslå att det utreds som ett federalt hatbrott. Sannolikheten för att det sker bedöms inte som stor eftersom den misstänkte gärningsmannen är minderårig.

17-åringen hävdade initialt att hans anteckningar bara byggt på fantasier och inte varit ämnade att genomföras, rapporterar Southern Poverty Law Center.
Daniel Vergara

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA