Vit makt-anhängare planerade skolmassaker

Publicerad 2013-01-08

En skolmassaker i Alabama, USA kan ha hejdats efter att en 17-åring gripits. Han misstänks för att ha planerat ett attentat på afroamerikanska studenter. 17-åringen har bland annat förvarat material som används för bombtillverkningar. Han har även fört anteckningar över planerade måltavlor.

17-åringen misstänks för att ha förberett en attack. En utredning inleddes efter att en lärare hittat 17-åringens anteckningar med planer på en terroristattack. I anteckningarna fanns bland annat en lista med fem till sex namn på studenter och en lärare. Samtliga på listan är afroamerikaner utan ett namn som är på en student som 17-åringen menar är homosexuell.

I en husrannsakan i 17-åringens hem hittade polisen material för att tillverka bomber. Polisen uppger att 17-åringens planer på attacken mot skolan varit noga genomtänkta och inte långt ifrån att kunna genomföras. I Förhör har 17-åringen sagt att han är vit makt-anhängare. Polisen har dock inte knutit honom till någon specifik organisation, rapporterar Southern Poverty Law Center.

FBI har kopplats in på fallet och kan föreslå att det utreds som ett federalt hatbrott. Sannolikheten för att det sker bedöms inte som stor eftersom den misstänkte gärningsmannen är minderårig.

17-åringen hävdade initialt att hans anteckningar bara byggt på fantasier och inte varit ämnade att genomföras, rapporterar Southern Poverty Law Center.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA