Anmälningsstorm mot Avpixlat efter rasistisk text

Publicerad 2014-03-18

Nyligen publicerades en grovt antimuslimsk text på den till sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat. Efter publiceringen har närmare 20 polisanmälningar angående hets mot folkgrupp kommit in till polisen.

– Texten är en sådan fruktansvärd hets mot muslimer. Det fick oss att reagera så starkt. Vi menar att det finns en poäng att många anmäler Avpixlat så att polisen förhoppningsvis ser allvaret i det här, säger Henrik Johansson på den antirasistiska sajten Inte rasist men. Sajten uppmanar sina läsare att polisanmäla Avpixlat för hets mot folkgrupp.

Bakgrunden är att Avpixlat har publicerat en artikel där islam jämställs med nazism. Artikeln är full med antimuslimska påståenden. Till exempel hetsas mot muslimer som väljs in i riksdagen.

"Vad tycker du? Skulle du vilja ha en nazist i riksdagen? – Så klart inte! Men en muslim accepterar du?"

I artikeln sprids även antimuslimska myter om konsekvenserna av muslimsk invandring och barnafödande.

"Man skäms nästan att citera och medge att en svensk kan vara så naiv, men någon sa: 'vi skall vara snälla mot muslimerna för att dom skall vara snälla mot oss när dom får makten …' Vad som väntar oss, när muslimerna genom invandring och hög nativitet kommit i majoritet, är dhimmi-status, en ställning som andra klassens medborgare i vårt eget land.", står det i artikeln.

Vidare påstås att det ofta inte är möjligt att "terapera unga muslimska brottslingar". Muslimer utmålas även som våldtäktsmän:

"I västerlandet, när muslimen ser en ensam kvinna, 'syndigt' klädd och på ett olämpligt ställe, så frågar han sig 'har hon verkligen en ägare som passar upp på sin egendom som det bör sig?' Denna kvinna, utan ägare, är fritt vilt säger han sig, och man kan ta henne i besittning".

Hittills har närmare 20 polisanmälningar lämnats in till polisen, uppger Henrik Johansson på Inte rasist men. Avpixlat har efter uppmärksamheten ändrat lite i formuleringarna i texten.
Daniel Vergara

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA