Anmälningsstorm mot Avpixlat efter rasistisk text

Publicerad 2014-03-18

Nyligen publicerades en grovt antimuslimsk text på den till sverigedemokraterna närstående sajten Avpixlat. Efter publiceringen har närmare 20 polisanmälningar angående hets mot folkgrupp kommit in till polisen.

– Texten är en sådan fruktansvärd hets mot muslimer. Det fick oss att reagera så starkt. Vi menar att det finns en poäng att många anmäler Avpixlat så att polisen förhoppningsvis ser allvaret i det här, säger Henrik Johansson på den antirasistiska sajten Inte rasist men. Sajten uppmanar sina läsare att polisanmäla Avpixlat för hets mot folkgrupp.

Bakgrunden är att Avpixlat har publicerat en artikel där islam jämställs med nazism. Artikeln är full med antimuslimska påståenden. Till exempel hetsas mot muslimer som väljs in i riksdagen.

"Vad tycker du? Skulle du vilja ha en nazist i riksdagen? – Så klart inte! Men en muslim accepterar du?"

I artikeln sprids även antimuslimska myter om konsekvenserna av muslimsk invandring och barnafödande.

"Man skäms nästan att citera och medge att en svensk kan vara så naiv, men någon sa: 'vi skall vara snälla mot muslimerna för att dom skall vara snälla mot oss när dom får makten …' Vad som väntar oss, när muslimerna genom invandring och hög nativitet kommit i majoritet, är dhimmi-status, en ställning som andra klassens medborgare i vårt eget land.", står det i artikeln.

Vidare påstås att det ofta inte är möjligt att "terapera unga muslimska brottslingar". Muslimer utmålas även som våldtäktsmän:

"I västerlandet, när muslimen ser en ensam kvinna, 'syndigt' klädd och på ett olämpligt ställe, så frågar han sig 'har hon verkligen en ägare som passar upp på sin egendom som det bör sig?' Denna kvinna, utan ägare, är fritt vilt säger han sig, och man kan ta henne i besittning".

Hittills har närmare 20 polisanmälningar lämnats in till polisen, uppger Henrik Johansson på Inte rasist men. Avpixlat har efter uppmärksamheten ändrat lite i formuleringarna i texten.
Daniel Vergara

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro