Anti-judiska attacker fördöms

Publicerad 2014-07-22

Efter att judiska affärsmän attackerats av demonstranter har den franska inrikesministern Bernard Cazeneuve gått ut och fördömt de anti-judiska aktionerna.

I söndags, i Paris-förorten Sarcelles, urartade en demonstration mot Israels offensiv i Gaza. Bland annat attackerades judiska affärsmän, brandbomber kastades och soptunnor sattes i brand, rapporterar TT. Även tidigare i veckan har synagogor attackerats och affärer plundrats.

Frankrikes inrikesminister, Bernard Cazeneuve, fördömer vad han kallar antisemitiska aktioner.

"När du ger dig på synagogor, när du bränner ned kvartersbutiker för att de är ägda av judar, då begår du en antisemitisk handling", sa Bernard Cazeneuve när han mötte reportrar utanför Sarcelles synagoga, rapporterar The Local.

Även i andra delar av Europa har det förkommit antisemitiska incidenter i samband med proteser mot Israels attacker mot Gaza. I Tyskland ska bland annat demonstranter ha skanderat "gasa judarna".

Men det är inte bara bland demonstranter som det förkommit övertramp. Förra veckan mötte Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan kritik efter att han i ett uttalande om konflikten sagt: " Det är barbari som överträffar Hitler".
Anders Dalsbro

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA