Antirasistisk protest i Stockholm

Publicerad 2014-05-27

Inte i mitt namn var parollen på en manifestation som samlade över tusen deltagare på Sergels torg i centrala Stockholm. Manifestationen var en reaktion på de högerextrema framgångarna i EU-valet.

Vänsterpartiets ordförande i Stockholm Seluah Alsaati tog på Facebook initiativ till en antirastisk manifestation i Stockholm under parollen Inte i mitt namn. På manifestationen talade riksdagspolitikerna Veronica Palm (S), Mehmet Kaplan (MP) och Christina Höj Larsen (V). Även kvinnonätverket StreetGäris och Alexander Bengtsson från Expo höll anföranden på manifestationen.

– För mig handlar antirasism om att stå upp för varandras rättigheter. Att stå upp för ett samhälle där vi kan leva tillsammans på lika villkor. Det är viktigt ska vi ha ett samhälle där vi lever tillsammans så ska det vara på lika villkor, sa Bengtsson.

Slogan på manifestationen "Inte i mitt namn" är inspirerad av Tillsammanskapets kampanj med samma namn, som uppmanar människor att ta en bild på sig själv med texten "Inte i mitt namn" för att markera avstånd mot högerextrema partier som valts in Europaparlamentet. Kampanjen går också ut på att få människor att organisera sig i sina lokalsamhällen mot rasism och för sammanhållning.
Daniel Vergara

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA