Antisemitisk komiker nekas inresa i England

Publicerad 2014-02-04

Dieudonne, den franska komikern som är ökänd för antisemitism har nekats inresetillstånd till England. Inrikesministern menar att han kan störa den allmänna ordningen.

Den franska komikern Dieudonne har stoppats från att resa in i England. Inrikesministern i England Theresa May, motiverar beslutet med att människor som utgör en säkerhetsrisk, och/eller riskerar att störa den allmänna ordningen, kan nekas inresetillstånd.
Komikern som är ökänd för sin antisemitism har tidigare under flera tillfällen dömts för hets mot folkgrupp. Han har även antytt att en judisk journalist hör hemma i en gaskammare.

Den 46-åriga komikern har tidigare varit i det "antisionistiska partiet". Ett parti där övertygelsen om en världslig judisk konspiration är stark. Komikern har även hamnat i blåsväder efter att han gjort gesten "la quenelle" som beskrivs som en inverterad nazisthälsning. Dieudonne själv menar att hälsningen inte är antisemitiskt, utan en protest mot etablissemanget. Gesten uppmärksammades nyligen efter att fotbollslaget West Bromwich spelare Nicolas Anelka gjort den under en match.

Förra månaden sa den franska regeringen att de vill stoppa Dieudonnes föreställningar.
Bilan Osman

"Lasermannen" inför rätta för ouppklarat mord

John Ausonius, även känd som "Lasermannen", står inför rätta i Tyskland för ett mord 1992. Ausonius nekar till brottet.

Brandbomber vid judiskt kapell i Malmö

Brandbomber har hittats vid ett judiskt kapell i Malmö. Polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand. Det rapporterar Sveriges radio.

Här är de anhållna för attacken i Göteborg

De tre personer som sitter anhållna för brandattacken mot synagogan i Göteborg i lördags är 18, 20 och 21 år gamla. Minst en av dem har på sociala medier uttryckt stöd för en demonstration mot att USA erkänt Jerusalem som huvudstad i Israel.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA