Antisemitisk komiker nekas inresa i England

Publicerad 2014-02-04

Dieudonne, den franska komikern som är ökänd för antisemitism har nekats inresetillstånd till England. Inrikesministern menar att han kan störa den allmänna ordningen.

Den franska komikern Dieudonne har stoppats från att resa in i England. Inrikesministern i England Theresa May, motiverar beslutet med att människor som utgör en säkerhetsrisk, och/eller riskerar att störa den allmänna ordningen, kan nekas inresetillstånd.
Komikern som är ökänd för sin antisemitism har tidigare under flera tillfällen dömts för hets mot folkgrupp. Han har även antytt att en judisk journalist hör hemma i en gaskammare.

Den 46-åriga komikern har tidigare varit i det "antisionistiska partiet". Ett parti där övertygelsen om en världslig judisk konspiration är stark. Komikern har även hamnat i blåsväder efter att han gjort gesten "la quenelle" som beskrivs som en inverterad nazisthälsning. Dieudonne själv menar att hälsningen inte är antisemitiskt, utan en protest mot etablissemanget. Gesten uppmärksammades nyligen efter att fotbollslaget West Bromwich spelare Nicolas Anelka gjort den under en match.

Förra månaden sa den franska regeringen att de vill stoppa Dieudonnes föreställningar.
Bilan Osman

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro